Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкується День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна.

Україна завжди посідала значне місце в сфері розвитку та управління паливно-енергетичним сектором.  На території країни розроблялися і впроваджувалися новітні досягнення в цій галузі.

На Старосинявщині  одним із найбільших колективів є Старосинявський район електричних мереж  ( близько 70 працівників), котрий ефективно працює над  забезпеченням електропостачання в кожну домівку, населений пункт та впровадженням нових технологій з освітлення на території громади  уже понад 40 років.  У день професійного свята зібралися усі  працівники галузі, керівники підрозділів РЕМ, ветерани-енергетики  на чолі із директором РЕМ Олегом Вікторовичем Чернишем, їх прибули привітати голова Старосинявської  Об’єднаної   Територіальної  громади Віталій Едуардович Здебський, перший заступник голови райдержадміністрації, депутат селищної ради Юрій Васильович Гурин, депутати районної ради.

Директор РЕМ Олег Черниш виступив із підсумками роботи організації за 2016 рік,  з якими колектив успішно справився, незважаючи на дві природні стихії, що виникли  у липні та листопаді 2016 року.

  • Наша Компанія увійшла в число передових регіональних розподільчих компаній України, динамічно розвивається, повноцінно виконує свою місію завершальної ланки у нерозривному технологічному ланцюгу від видобутку палива - виробництва електроенергії - передачі її магістральними та розподільчими мережами - надання їй споживчих якостей з метою задоволення потреб споживача, до продажу її споживачу і поверненню коштів усім, хто вклав свою працю та матеріальні ресурси у кіловат-годину. Товариство забезпечує 100-відсоткову оплату за придбану в Енергоринку електроенергію, нормативний баланс. ПАТ «Хмельницькобленерго» є однією з небагатьох компаній, яка має власну науково- виробничу базу і, крім традиційних для обленерго видів діяльності, випускає під своєю торговою маркою мобільні і стаціонарні електролабораторії для повірки за місцем експлуатації вимірювальних трансформаторів струму та напруги, схем комерційного обліку електроенергії напругою ПО кВ, інше обладнання та вимірювальні засоби. Дирекція Товариства прагне до повного і ефективного використання наявних людських, матеріальних та фінансових ресурсів. За останні роки працівникам ПАТ «Хмельницькобленерго» вдалось зберегти та примножити здобутки попередніх поколінь подільських енергетиків.

 

Голова громади Віталій Здебський  щиро подякував  колективу РЕМ  за  співпрацю, реалізацію селищної Програми з освітлення населених пунктів, під реалізацію якої  депутати на сесії селищної ради  виділили 497 тисяч гривень, котрі на сьогодні  майже усі освоєно й освітлено  вулиці та села громади згідно  депутатських  звернень та заяв мешканців. Віталій Едуардович привітав енергетиків та вручив грамоти Старосинявської селищної ради :

 Керуючись  ст. 42 Закону  України « Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши клопотання директора   Сторосинявського РЕМ Черниша В. О.   від 22.12.2016р.№  403  про відзначення грамотами селищної ради за сумлінне і добросовісне виконання своїх професійних  обов’язків  та  з нагоди  професійного свята Дня енергетика нагороджено:

  • Томашика Михайла Петровича – керівника оперативно -  диспетчерської групи,
  •  Руновського Дмитра Ігоровича – електромонтера з експлуатації розподільчих мереж.
  • Куцоконя Віталія Олександровича – контролера енергонагляду,
  • Шапку Миколу Володимировича – водія
  •  У цей День від імені депутатського корпусу  та виконавчого  комітету селищної ради   ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших енергетиків і бажаємо їм світлого і надійного здоров’я, успіхів на виробництві, радості і виконання всіх їхніх теплих надій! Ви заряджаєте енергією кожне наше свято, нехай і ваш професійний день буде наповнений світлом, теплом і енергією наших щирих привітань!  

Прес-служба ОТГ.