У залі центральної районної бібліотеки проходив семінар-навчання за участі представників структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради та координатора Центру компетенцій ДП «ProZorro” Олега Черненка, який прочитав лекцію щодо роботи у системі електронних державних закупівель ProZorro.

Фото без опису

 

Запровадження системи електронних закупівель відбулося ще у 2016 р. і на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків економічних реформ, запропонованих Урядом. Як зазначив доповідач, система електронних державних закупівель ProZorro має ряд переваг. Головне те, що вона повністю мінімізує людський фактор під час державних закупівель, тобто зменшує ризики корупції. Із 1 липня 2016 року вступило в силу обов’язкове використання електронної системи закупівель з метою відбору постачальників товарів, надавачів послуг та виконавців робіт для закупівлі товарів, робіт та послуг, вартість в межах, встановлених Законом України «Про публічні закупівлі»; при здійсненні відбору постачальників товарів, надавачів послуг та виконавців робіт – обирати торгівельні майданчики, які входять до складу системи електронних державних закупівель ProZorro. Таке запровадження допоможе в подальшому повністю викорінити системну корупцію. Особливість системи електронних закупівель у тому, що ProZorro не передбачає використання державних коштів, а фінансування проекту відбувається за рахунок компаній-комерційних майданчиків (веб-сайтів) та донорів, у переважній більшості міжнародних. Основний принцип роботи системи – максимальна публічність.

Учасники семінару мали змогу ознайомитись з новинами в законодавстві, зокрема з Законом України «Про публічні закупівлі», наказами Мінекономрозвитку України та іншими нормативними актами, які регулюють діяльність у сфері публічних закупівель.  Детально ознайомитися з тим, як працює система та як до неї долучитися. Навчились планувати закупівлі, заповнювати тендерну документацію, оновили свої  знання по процедурах проведення закупівель. А також мали змогу поділитись досвідом, задати запитання та втілити у найближчому майбутньому набуті знання на практиці, в своїй роботі.

Відділ економічного розвитку, торгівлі та інвестицій

виконавчого комітету селищної ради.