Фото без описуУ селищній раді проходило пленарне засідання 29-ої чергової сесії селищної ради, яке провів голова громади Віталій Здебський. Участь в роботі сесії взяли: 19 депутатів селищної ради, які розглянули 35 питань порядку денного сесії та прийняли відповідні рішення; в.о. старост сіл, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств селищної ради, представники організацій та жителі громади, чиї питання розглядалися на сесії.

Перед прийняттям порядку зачитані пропозиції постійних депутатських комісій, які працювали перед сесією, і кожна поставлена на голосування. Враховано також пропозиції від членів виконкому та депутатської фракції в селищній раді ВО «Свобода» щодо розгляду земельних питань та про перейменування назви вулиці Щорса у селищі Стара Синява на вулицю «Героїв Небесної Сотні» та використання революційного прапора ОУН на території селищної ради, про що інформував депутат Валентин Дроздовський.

Депутати селищної ради Володимир Кондратюк та Юрій Гурин запропонували на цій сесії прийняти рішення щодо формування старостинських округів та призначення перших місцевих виборів старост. У «Різному» включені були бажаючі до виступу та надані інформації згідно депутатських запитань. Обрали лічильну комісію: голова комісії – депутат Андрій Лакуста, члени комісії - депутати Галина Симчишина та Марія Підопригора.

Фото без описуДепутати селищної ради затвердили Звіт про виконання селищного бюджету за 2017 рік та розрахунок розміру заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів на 2018 рік по Старосинявській селищній раді; погодили вступ Старосинявської ОТГ до асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад»; затвердили Регламент Центру надання адміністративних послуг Старосинявської селищної ради; надали дозвіл на здачу в оренду частини приміщення Адампільського будинку культури площею 45.3 кв.м. за адресою с. Адампіль вул. Центральна, 3, для проведення фізкультурно-спортивних заходів.

У питанні «Про надання дозволу на здачу в оренду частини підвального приміщення Адампільського будинку культури площею - 36,5 кв.м. за адресою с. Адампіль вул. Центральна,3, для розміщення кафе-бару, інтернет клубу» після обговорення депутати зауважили, що його можна здати в оренду, але не продавати там спиртні напої, тому словосполучення «бар» не повинно прописуватися в рішенні.

На сесії затвердили договір оренди на частину приміщення площею -32,9 кв. м. за адресою с. Нова Синявка Старосинявського району Хмельницької області вул. Перемоги,14 А, для виробничих цілей (розміщення швейного цеху); внесли зміни до договору оренди землі, про що інформувала в.о. начальника відділу земельних відносин виконкому селищної ради Наталія Дзюба; в цьому питанні депутати врахували пропозиції постійних комісій та збільшили процентні ставки плати за оренду земельних ділянок ПП «К»(шино монтаж) – 8%; «Київстар» - 12%. Розглядаючи інші земельні питання депутати заявляли про конфлікт інтересів при голосуванні та врахували додаткові заяви громадян.

Надали дозвіл на розробку технічної документації з нормативної грошової оцінки земель сіл Бабине, Гречана, Залісся, Лисанівці, Паньківці, Паплинці, Нова Синявка, Пасічна, Харківці та селища Стара Синява Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області; прийняли рішення «Про передачу земельних ділянок у власність», де десятки жителів громади звернулися на сесію селищної ради, щоби оформити право власності на присадибні ділянки біля своїх будинків. Проголосували за створення громадського пасовища, надали дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки; надали згоду Головному управлінню Держгеокадастру у Хмельницькій області реалізації прав оренди на земельні ділянки на земельних торгах у формі аукціону з метою наповнення місцевого бюджету. (Як проходило обговорення – див. ВІДЕОРЕПОРТАЖ ІЗ СЕСІЇ на офіційному сайті селищної ради).

 

Активне обговорення викликала ситуація на сесії селищної ради щодо зміни цільового призначення земельних ділянок, депутати детально зупинилися на цьому питанні, оскільки існують відповідні схеми та плани, відпрацьовані юристами та економістами, які створюють можливість орендарю «не поспішати» із сплатою податків до селищного бюджету… Тому було зауважено дану ситуацію залишити на контролі постійних депутатських комісій, щоби в подальшому не повторювалися такі випадки. Голова селищної ради Віталій Здебський відмітив, що над питанням наповненням бюджету мають бути зацікавлені усі – і члени виконкому, і депутати й орендарі землі, бо ці кошти спрямовуються на розвиток соціальної сфери – утримання шкіл, медичних закладів, дитсадків, закладів культури, розвиток інфраструктури, то коли окремі власники підприємств перестануть думати лише про свої інтереси, тоді краще відбуватиметься розвиток даних напрямків. На сесії наголошено на інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності, які мають бути передані у комунальну власність Старосинявської селищної ради до 1 грудня 2018 року.

Фото без описуДепутати розглянули питання «Про формування старостинських округів на території Старосинявської селищної ради» та «Про призначення перших місцевих виборів старост сіл Старосинявської селищної ради», але не прийняли рішення; інформували та обговорили ситуацію, що склалася, депутати селищної ради Володимир Кондратюк, як ініціатор питань, Галина Симчишина, Віталій Дроздовський та в.о. старост сіл громади. Керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук інформувала, що це питання обговорюється ще з травня 2017 року, апаратом селищної ради згідно пропозицій депутатів було сформовано проект рішення з цього питання і виставлено на обговорення; кілька разів збиралися постійні депутатські комісії, але остаточно не вирішили це питання; на передостанній сесії згідно протокольного рішення було вказано, що депутати селищної ради із представниками апарату селищної ради кожен на своєму виборчому окрузі, проведуть роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо формування округів та витрат на вибори, утримання старост, обслуговування офісів та подадуть свої пропозиції щодо внесення змін в проект рішення, який виставлено на обговорення, проте до 29-ої сесії селищної ради такі пропозиції поступили в апарат тільки частково – від тих депутатів та в.о. старост, які зустрілися із жителями сіл, провели виїзні прийоми чи зустрічі із мешканцями.

Голова громади Віталій Здебський зауважив, що згідно чинного законодавства формують старостинські округи депутати селищної ради, які беруть на себе відповідальність, й обговорення тут не передбачені законом, просто ми виконували пропозиції депутатів; це підтвердили і депутати Володимир Кондратюк, Галина Симчишина та інші, які відмітили, що потрібно враховувати і навантаження на старосту – кількість населення. Селищний голова Віталій Здебський сказав: «Як вирішать депутати – так і буде! Ви надали пропозиції, щоби зустрітися із мешканцями різних населених пунктів та обговорити ситуацію, працівники апарату та я, як селищний голова, це робимо, але ми тоді розрахували, що не встигнемо до кінця лютого об’їхати усі села, тому кожен депутат повинен був зустрітися з виборцями і залучити апарат до обговорення цього питання. Ви самі бачите, що поступово це рішення йде на завершення, тому пропоную 13.03.2018 року о 10.00 в залі засідань селищної ради провести спільне засідання усіх депутатських комісій спільно із працівниками апарату селищної ради та в.о. старост з даних питань й остаточно внести зміни до проекту та вирішити це питання.» Дана пропозиція була поставлена на голосування та підтримана одноголосно.

Фото без описуУ «Різному» з інформацією про запобігання захворювання на туберкульоз виступив головний лікар КП «Старосинявська ЦРЛ» Віталій Макогонський, який зазначив, що на проведення обстеження всього населення громади потрібно 150 тис. грн., в минулому році використано майже 10 тис. грн. на рентгенплівку, обстеження продовжується.

Виступив депутат Юрій Гурин, як голова комісії по контролю за використанням бюджетних коштів, інформував про роботу комісії та зауважив на явці членів комісії на засідання.

Учасник бойових дій в зоні АТО Юрій Найко звернувся на сесії до усіх присутніх з проханням його працевлаштування, на що селищний голова відмітив, що військовому уже були певні пропозиції працевлаштування, селищна рада перегляне ще інші пропозиції, які б підійшли Ю.Найку.

Перелік питань вичерпано, голова громади Віталій Здебський підвів підсумки роботи сесії, яка тривала майже п’ять годин, закрив засідання.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ