Фото без опису9 листопада відбулась розширена нарада за участю керівництва та відповідальних представників Старосинявської РДА, Старосинявської селищної ради, лікарів лікувальних закладів громади та провізорів аптечних установ. На нараді було проаналізовано хід виконання Урядової Програми «Доступні ліки» на території Старосинявщини. Участь в роботі наради взяла заступник селищного голови Світлана Лакуста.

Урядова Програма «Доступні ліки» почала діяти з квітня 2017 року. На виконання якої з державного бюджету на Старосинявський район всього виділено 388,1тис. грн. Для реалізації Програми в Старосинявському центрі первинної медико-санітарної допомоги залучено всіх 10 лікарів загальної практики – сімейної медицини, які в достатній кількості забезпечені рецептурними бланками.

Для забезпечення медикаментами населення району Старосинявським центром первинної медико-санітарної допомоги укладено договори з 7 аптечними пунктами, які знаходяться на території смт. Стара Синява та 3 аптечними пунктами при амбулаторіях ( с.Адампіль, с.Нова Синявка, с.Пасічна).

Лікарями та фельдшерами центру первинної медико-санітарної допомоги проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення щодо умов Програми «Доступні ліки». Також в районній газеті «Колос» №37-38 від 05.05.2017 року та на офіційному сайті Старосинявської селищної ради висвітлено про Урядову програму «Доступні ліки» та оприлюднено перелік аптечних закладів, які здійснюють відпуск лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Станом на 01.11.2017 року лікарями Центру виписано 6 269 рецептів. З початку дії Програми використано 195283,18 грн., що становить 50,3 % від кількості виділених коштів.

З метою стовідсоткового та ефективного використання бюджетних коштів реалізації Програми «Доступні ліки» за підсумками наради підготовлено відповідні доручення лікарям сімейної медицини, провізорам місцевих аптечних закладів та іншим виконавцям. Кожен громадянин, який має серцево-судинне захворювання, бронхіальну астму чи цукровий діабет ІІ типу, повинен бути забезпечений лікарськими засобами, які покращать стан його здоров’я та зможуть запобігти виникненню ускладнень.

 

Прес-служба ОТГ.