Фото без описуЩоб запобігти виникненню нещасних випадків на водоймах, рятувальники  Старосинявського районного сектору ДСНС України в Хмельницькій області проводять активну інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення на території громади. Так, 20 грудня працівники Старосинявського РС  Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області здійснили профілактичний рейд на головній водоймі Старосинявського заповідника місцевого значення  «Христосів».

Рятувальники поспілкувалися з рибалками та нагадали їм, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см, для обладнання ковзанки - не менше 10-12 см, а масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см. Також не слід йти на водойму поодинці та у нічний час. Вирушаючи на риболовлю, обов'язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на льоду.

ДСНС України звертається до громадян з наполегливим проханням не виходити на тонку кригу, адже необдумана поведінка може загрожувати вашому життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий  і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».

Фото без опису

Прес-служба  Старосинявського  РС.