СТВОРИЛИ БЛАГОУСТРІЙ БІЛЯ ХРАМІВ

СТВОРИЛИ БЛАГОУСТРІЙ БІЛЯ ХРАМІВ

За проханням прихожан та Благочинних району селищна рада втілила у життя ряд заходів із благоустрою біля храмів та на територіях храмів: у центрі Старої Синяви – Храму  Святої Покрови, у с.Застацях – храму Різдва-Пресвятої Богородиці, у храмі Преображення Господнього в рамках Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, озелененню,  поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки, котру прийнято депутатами селищної ради  у травні 2016 року, працівниками селищної ради та комунального підприємства «Старосинявський комунгосп» встановлено нові лавки, квітники із самшитом та баки для сміття.

У ДЕНЬ БІЛОЇ ТРОСТИНИ

У ДЕНЬ БІЛОЇ ТРОСТИНИ

Напевно,  кожна людина хоча б раз у своєму житті зустрічала на вулиці  незрячого.  Як правило,  цих людей легко впізнати за сонцезахисними  окулярами, які вони носять незалежно від сезону, і білої тростини в руках.

Інформація щодо дій  жителів  сіл та селища об’єднаної теритооріальної громади Старосинявької селищної ради  при перейменуванні вулиці

Інформація щодо дій жителів сіл та селища об’єднаної теритооріальної громади Старосинявької селищної ради при перейменуванні вулиці

В останні дні часто виникають питання щодо незручностей для жителів територіальної громади селища  внаслідок зміни назви вулиці.

ЗАВЕРШЕНО НАСТУПНИЙ ЕТАП ТЕНДЕРУ:  ЗАКУПИЛИ  НЕОБХІДНУ ТЕХНІКУ

ЗАВЕРШЕНО НАСТУПНИЙ ЕТАП ТЕНДЕРУ: ЗАКУПИЛИ НЕОБХІДНУ ТЕХНІКУ

Першим із  етапів був тендер по закупівлі причепів, де за пропозиціями та дотримання процедур тендерного комітету згідно чинного законодавства  переможцем стали ТОВ «Укравтозапчастини», які запропонували найнижчу ціну – 237 800 грн. Тендерні процедури тривали протягом вересня, потім згідно законодавчих вимог, чекали процедури акцепту.Головою Тендерного комітету, першим заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Карпушиним Андрієм Андрійовичем  організовано та проведено кілька засіданнь тендерного комітету із закупівлі  різних видів техніки, де  під час розкриття конвертів розглянуто усі пропозиції конкурсантів.

У  ЛИПКАХ  СВЯТКУВАЛИ  ДЕНЬ СЕЛА

У ЛИПКАХ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

День села зібралися відзначити не лише мешканці Липок, а й  уродженці цього села та орендарі земельних паїв, працівники відділу культури, національностей та релігій  виконавчого  комітету селищної ради, районного Будинку культури, молодь села та старожили.

ПРОЙШЛИ  КУРСИ  «Відповідальні консультаційних пунктів»

ПРОЙШЛИ КУРСИ «Відповідальні консультаційних пунктів»

У залі засідань  адмінбудинку проходили курси підвищення кваліфікації цільового призначення у сфері цивільного захисту «Відповідальні консультаційних пунктів», проведені викладачем навчально-методичного України з надзвичайних ситуацій Гусарським Олександром Борисовичем.

В ПРОЕКТІ  ЄС/ПРООН - ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

В ПРОЕКТІ ЄС/ПРООН - ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

З  ініціативи Хмельницького ОПВ проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» відбувся семінар на тему «Використання відновлювальної енергії в закладах соціальної сфери та сільських територіях», який провів координатор впровадження даного проекту В’ячеслав Третяк.  Участь в семінарі  взяти голова районної ради Василь Франчук, заступник селищного голови Світлана Лакуста, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук, педагогічні працівники, представники засобів масової інформації. 

На виконкомі  погодили тарифи на теплопостачання

На виконкомі погодили тарифи на теплопостачання

У залі адмінбудинку голова громади Віталій Здебський скликав  виконавчий комітет, під час якого  обговорено нагальні питання сьогодення. Участь в роботі взяло 26 членів виконкому.  Розглядалися питання  про  погодження тарифів на теплопостачання ТОВ «УКРТЕПЛО-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ»  планового  тарифу за 1 Гкал теплової  енергії – 1600 грн  для навчальних закладів та  комунальних підприємств Старосинявської   селищної ради, про що   доповів  перший заступник селищного голови  Карпушин Андрій Андрійович.  Наголошувалося, що першочергова ціна на  теплопостачання  була врахована 2400 грн за 1 Гкал, проте в ході  переговорів вона зменшилася.

У Стару Синяву  приїхав потяг єднання зі Сходу «Труханівська січ»

У Стару Синяву приїхав потяг єднання зі Сходу «Труханівська січ»

Зранку у неділю  у Старосинявську громаду прибув волонтерський потяг єднання «Труханівська січ». 150 українців із різних куточків країни подорожують різними регіонами для консолідації суспільства, піднесенню патріотичного духу та популяризації національної культури.

ДЕСЯТА СЕСІЯ ГРОМАДИ ТРИВАЛА  6 ГОДИН

ДЕСЯТА СЕСІЯ ГРОМАДИ ТРИВАЛА 6 ГОДИН

У  залі адмінбудинку проходила  10-та чергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова  Віталій Здебський за участю 25 депутатів селищної ради. У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради  Юрій Смаль,  депутати районної ради Микола Маліновський та Юрій Кравчук, голова райради В.Франчук та голова РДА І.Русий, представники служби автомобільних доріг Хмельницької області, трудовий колектив ПСП «Обрій» та керівник даного підприємства О.Крот.