Фото без описуНа 6 жовтня 2020-го лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано 100 хворих на COVID-19 від початку пандемії.

Головний лікар КНП «Старосинявського ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію:

«Станом на 6 жовтня всього випадків коронавірусної хвороби по Старосинявському району - 100. З них - на даний час хворіє 39 осіб, 12 стаціонарно і 27 амбулаторно.

Кількість хворих з симптомами гострого респіраторного захворювання (підозра на коронавірусну хворобу), пневмоніями щоденно зростає.

Очевидні спалахи COVID-19 реєструються після похоронів, весіль та інших застіль, коли майже одночасно зі скаргами звертаються люди, що відвідували за декілька днів до хвороби подібні заходи.

Хочу звернути увагу усіх, що через затримку результатів ПЛР досліджень виникають труднощі із госпіталізацією хворих з підозрою на коронавірус, оскільки лікарні стають більш завантаженими і кількість ліжко-місць прогресивно зменшується. Тому не займайтеся самолікуванням, одразу звертайтеся за консультацією сімейного лікаря, що зважаючи на ваш стан, наявність супутніх захворювань, вирішить подальшу тактику у вашому конкретного випадку.

Велике прохання до всіх пацієнтів! Домовляйтеся про відвідування ізолятора заздалегідь із своїм сімейним лікарем, щоб не очікувати в черзі з 30-40 інших хворих! І ще одне важливе питання! Якщо у вас симптоми ГРЗ, а тим паче у вас взято мазок на ПЛР дослідження, і ви ще очікуєте результат, ви повинні строго дотримуватися умов самоізоляції, щоб не поширювати хворобу і далі. Це стосується і ваших рідних. Якщо вони продовжують працювати, навчатися намагайтеся самоізолюватися в межах свого житла в окрему кімнату, літню кухню. Якщо у вас вже позитивний результат, ваші рідні контактні - ви усі зобов'язані знаходитися на самоізоляції весь необхідний термін! Не забувайте, що навіть якщо у вас немає симптомів, або вони незначні і ви легко їх переносити, поруч вас є люди, для яких дане захворювання може бути смертельним. Майте повагу один до одного! Будьте здорові!»

Ситуація: в Україні 6 жовтня (станом на 9:00) зафіксовано 234 584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 4 520 летальних, 103 401 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 4 348 нових випадків. Загалом проведено 2 423 031 тестування методом ПЛР. За добу одужало 2 149 пацієнтів.

На Хмельниччині: у Хмельницькому 6 жовтня від початку пандемії зафіксовано 2330 випадків захворювання на Covid-19 (28 нових випадків за добу). 1315 осіб одужали (101 за добу), 45 хворих померли, 970 хворіє (199 лікується в стаціонарі). У Хмельницькій області станом на 9.00 год. - 7862 випадків. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 8:00 153 хворих (дітей немає). Госпіталізації не проводилося. Помер 1 хворий: чоловік, 61 рік, (м.Хмельницький). В інфекційній лікарні 130 хворих на Covid-19 (123 мешканці Хмельницького) і 11 осіб із підозрою. В інфекційній лікарні 141 хворий із пневмонією, в міській дитячій - 3. Міська лікарня: в міській лікарні станом на 8:00 76 хворих на Covid-19, 50 осіб із підозрою, 27 хворих із пневмонією. (Джерело: Хмельницька міська рада).

МОЗ інформує: у планах міністерства - повністю позбутись будь-яких паперових носіїв та зробити це максимально зручно, а також запустити “Електронне здоров'я”. За допомогою цього можна буде користуватися зручним та захищеним кабінетом пацієнта, у якому буде вся інформація про здоров'я пацієнта, візити до лікаря, діагнози, аналізи та обстеження, які зібрані в одному місці та в електронному вигляді. Користуйтесь тільки перевіреними офіційними джерелами інформації та будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.