75-та РІЧНИЦЯ З ДНЯ ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ

Стрімко летять роки… 75 років відійшло в історію з того дня, коли мирні жителі із квітами та сльозами на очах зустрічали військових фронту в перший мирний день – 9 травня День Перемоги…

Дорогі ветерани, учасники бойових дій, шановні жителі громади!

9 травня відзначаємо одне із великих і значущих свят у 2020 році - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 75-та річниця Великої Перемоги. У цей день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками.

Дорогі матері Старосинявської громади!

Уже стало гарною щорічною традицією у другу неділю травня вшановувати величність Матері. В календарі дат громадськість має свято - День Матері. Це особливий день, сповнений щирого почуття любові, глибокої вдячності і безмежної шани до найдорожчої в світі людини – Мами.

ХЛІБ ДОСТАВЛЯТЬ В КОЖЕН ДВІР У ЛИСАНІВЦЯХ

У зв’язку з ситуацією, що склалася в с.Лисанівці, Старосинявська селищна рада (ОТГ) звернулася із проханням до директора Благодійної організації «Благодійний фонд «Разом з КЕРНЕЛ» О.Потоцького в рамках соціальної угоди із Старосинявською селищною радою взяти участь у наданні благодійної допомоги жителям с.Лисанівці - на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), забезпечити жителів хлібом – в кількості 500 буханок.

ЛІКАРІ ВІДІБРАЛИ ЗРАЗКИ У ВСІХ КОНТАКТНИХ ОСІБ, ЧЕКАЮТЬ ОФІЦІЙНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ІЗ ЛАБОРАТОРІЇ

Ситуація із захворюванням на COVID-19 знаходиться під контролем медичних працівників. З початку карантину на територію громади прибуло 111 осіб із-за кордону, які перебували встановлені терміни на самоізоляції, 6 із них ще перебуває на самоізоляції.

ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ КАРАНТИНУ

Сьогодні 6 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 5 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 1 дитина, бронхопневмонії відсутні. Випадків коронавірусу - всього 10, із них - одна смертність від CОVID-19.

ЛІКВІДУВАЛИ ПРОРИВ СТАРОГО ВОДОГОНУ

У комунальне підприємство Старосинявської селищної ради «Старосинявський центральний водоканал №1» надійшло повідомлення жителів вулиць Щорса та Грушевського у смт Старій Синяві щодо виникнення аварійних ситуацій внаслідок «прориву» труб «старого водогону». Мешканці скаржилися на можливі перебої з водопостачанням.  Працівники водоканалу відразу виїхали на місця «прориву» і розпочали роботи з їх ліквідації; задіяно робочу техніку підприємства.

ПОДБАЙТЕ ПРО ВЛАСНЕ ЗДОРОВ’Я, ЯКЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ВАС

Сьогодні 5 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 6 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 2 дітей, вчора 04.05.2020р. один пацієнт госпіталізований із діагнозом: пневмонія, підозра на CОVID-19 у Хмельницьку обласну лікарню. Підтверджених випадків коронавірусу - всього 10, одна смертність від CОVID-19.

Рятувальники ліквідували пожежу в господарчій споруді

29 квітня о 22:18 виникла пожежа в приватній господарчій споруді в с. Пилява Старосинявського району. До місця події оперативно прибули вогнеборці 34 Державного пожежно-рятувального поста та місцевої пожежної команди с. Пилява. Спільними зусиллями пожежу, що розповсюдилася площею 24 кв. м, вдалося локалізувати о 22:42, ліквідувати о 22:46. Вогнем знищено покриття, речі домашнього вжитку. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем.