Фото без описуВідповідно до рішення сорок другої чергової сесії восьмого скликання № 38-42/2023 від 04.10.2023 року при Старосинявському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) було створено  відділ «Ветеранський простір».

Ветеранський простір Старосинявської територіальної громади є структурним підрозділом комунальної установи «Старосинявський територіальний центр соціального обслуговування», розташованого за адресою: вул. І.Франка,7 смт. Стара Синява, Хмельницький район, Хмельницька область, 31400.

Діяльність Ветеранського простору будується на загальних принципах поваги до прав людини та верховенства права, законності, конфіденційності, уникнення конфлікту інтересів, пріоритету інтересів осіб, які звертаються до хабу, заборони дискримінації за віком, статтю, віросповіданням, політичними поглядами тощо, компетентності та добросовісності під час надання допомоги.

Перевагою  хабу є те, що звернувшись сюди, ветеран зможе в одному місці комплексно  отримати цілий спектр послуг, і йому не доведеться витрачати час на відвідування різних установ чи організацій. Це особливо важливо для тих, хто наразі має певні проблеми із здоров’ям через отримані поранення.

Ветеранський простір має забезпечувати надання допомоги, щонайменше, наступним категоріям осіб:

- військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України збройних формувань;
- ветерани війни (учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни);

- члени сімей вказаних вище осіб.

Для надання комплексної та ефективної допомоги на базі Ветеранського простору Старосинявської територіальної громади впроваджуються такі напрямки діяльності:

- сприяння в наданні психологічної допомоги;

- надання правової допомоги;

- проведення заходів для підвищення професійного рівня, профорієнтації;

- інформування про пріоритетні умови у громаді для створення і розвитку бізнесу ветеранами та їх сім’ями;

- організація проведення фізкультурно-спортивної реабілітації;

- функціонування осередку культурного дозвілля ;

- діяльність мобільних груп допомоги.

 Відділ «Ветеранський простір» працює у понеділок і четвер з 08:00 до 17:15. У п'ятницю з 08:00 до 16:00.

Обідня перерва 12:00–13:00.

  Лариса ДЕМКО,заступник директора – завідувач відділом «Ветеранський простір».