ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО СЕЛА ЦИМБАЛІВКА

ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО СЕЛА ЦИМБАЛІВКА

27 вересня у величне релігійне свято Воздвиження Чесного Хреста Господньоо біля сільського будинку культури села Цимбалівка відбулися урочисті заходи, присвячені храмовому святі села. Зі словами привітання виступали: староста села Цимбалівка Сергій Козлик, директор ТОВ "Слав'янське-5" Олександр Слизькоухий, депутат Верховної ради України Сергій Мандзій, які у своїх промовах щиро вітали жителів с.Цимбалівки зі святом, побажали високих врожаїв, миру і добробуту в кожній родині.

У ДЕНЬ СЕЛА  ПИЛЯВКИ

У ДЕНЬ СЕЛА ПИЛЯВКИ

Громада древнього села Пилявки святкувала храмове свято - День села. У сільському клубі відбувалися урочисті заходи, присутніх в залі, старожилів вітали найменші жителі Пилявки, староста сіл Пилявка, Карпівці Віра Котик, від імені селищного голови Віталія Здебського привітав пилявківчан перший заступник селищного голови Олександр Попик.

СВЯТО ОСЕНІ

СВЯТО ОСЕНІ

Не зважаючи на різноманітну погоду - осіння пора чудова. Осінь повноправною господинею ступила на землю. Кожного року є гарною традицією проведення тематичних заходів для молоді – Дня Осені – у навчальних закладах та закладах культури.

373-я РІЧНИЦЯ З ЧАСУ ПИЛЯВЕЦЬКОЇ БИТВИ

373-я РІЧНИЦЯ З ЧАСУ ПИЛЯВЕЦЬКОЇ БИТВИ

Цими днями 21- 23 вересня минає 373- тя річниця від національно-визвольної війни українського народу від польської шляхти - відомої в історії битви під Пилявцями. Вранці 13 (23 за новим календарем) вересня 1648 українська армія (лівим флангом командував Максим Кривоніс, центром   - Іван Чорнота, правим  - Карпо Півторакожух) вишикувалась у бойові лади на полі бою. Під вечір у погоні за ворогом українська піхота на чолі з самим гетьманом Богданом Хмельницьким дійшла аж до перших рядів табору Речі Посполитої й отримала блискучу перемогу.

СИТУАЦІЯ  ІЗ  ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19

СИТУАЦІЯ ІЗ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19

Станом на 22 вересня 2021 року на Старосинявщині збільшилася кількість випадків захворювань на корона вірус від початку пандемії, про це детальніше інформує головний лікар Старосинявського ЦПМСД Надія Ананьєва: «Станом Станом на 9.00 22.09.2021р. на Старосинявщині кількість хворих на COVID-19 від початку пандемії за даними КНП «Старосинявський ЦПМСД» становить - 1314 (+ 2 нових випадки) , 38 летальних, лікується 29 чол.( з них 4 дітей), з них госпіталізовано - 2 , в Красилівську БПЛ. Територіально: с. Івки - 1, с. Адампіль - 1. Лікується стаціонарно всього - 2. 27- амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів. Територіально: смт Стара Синява - 6, с. Адампіль - 17, с. Пасічна - 1, с. Заставці – 1, с. Івки – 2, 1247 - одужали.

Успішна  молодь-успішна громада!

Успішна молодь-успішна громада!

Виїзний інформаційно-просвітницький захід «Успішна молодь-успішна громада!» проведено Старосинявською районною філією Хмельницького обласного центру зайнятості за участю учнівської молоді та мешканців Старосинявської територіальної громади.