Фото без описуПеред початком роботи пленарного засідання 19-ої чергової сесії селищної ради  працювали постійні депутатські комісії. Під час спільного засідання  комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг, з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони навколишнього природного середовища (голова комісії Лакуста А.М.) та комісії  з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту та охорони здоров’я (голова комісії  Симчишина Г.Г.) депутати селищної ради розглянули усі питання, що пропонувалися винести на розгляд чергової сесії.

Участь в роботі комісій взяли – голова громади Віталій Здебський, члени виконавчого комітету селищної ради та працівники апарату селищної ради, запрошені заявники.

На засіданні комісій виступив в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Старосинявському районі  Василь Заворотний, ознайомив із ситуацією, що склалася в районі відносно захворювань на сказ та  щодо запобіганню захворювань «африканської чуми», він  просив депутатів внести в порядок денний сесії два питання: про затвердження Програми «Запобігання особливо небезпечним інфекційним та інвазійним хворобам тварин на території Старосинявської селищної ради на 2017-2018 роки» та про затвердження  Програми «Недопущення та ліквідації чуми свиней на території Старосинявської селищної ради на 2017-2018 роки». Депутати розглянули проекти програм і надали пропозиції внести ці питання в порядок денний.

При розгляді питання «Про внесення змін до  селищного бюджету на 2017 рік», про що доповідала начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Мирослава Кузьмич, була пропозиція  врахувати 15 тис. грн. із поточного ремонту шкіл на фінансування однієї із даних програм.

Найбільш хвилюючим питанням виявилося питання реорганізації  загальноосвітніх навчальних закладів та ДНЗ, обговорення цих питань тривало майже годину. Начальнику відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради Олександру Пузируку депутати  та селищний голова Віталій Здебський   зауважили на проведенні детального аналізу економії коштів селищного бюджету при реорганізації закладів по кожному, вказати причини цих процесів та провести аналіз відвідуваності учнями навчальних закладів та ДНЗ, обґрунтувати шляхи економії коштів та доцільність ліквідації й реорганізації  певних закладів при  дефіциті селищного бюджету, проаналізувати кількість учнів у кожному та  можливість отримання дітьми якісної освіти.

Враховуючи ситуацію, що склалася внаслідок розгляду даних питань, депутати заслухали інформації  в.о. старост сіл та начальника відділу освіти, проаналізували та надали пропозиції винести питання на розгляд сесії селищної ради, але виключити з порядку денного чотири  питання:

  • №35 Про  реорганізацію Пилявківського НВК «ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ» Старосинявської селищної ради;
  • №36. Про  реорганізацію Цимбалівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ» Старосинявської селищної ради;
  •  №37. Про  реорганізацію Лисанівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ» Старосинявської селищної ради;
  •  №38. Про ліквідацію Старосинявської ЗОШ І-ІІ ст. №1.

У розділі «РІЗНЕ» депутати внесли пропозиції розглянути:

- звернення депутата Дворніцького В.Б. «Про звернення до Жмеринської залізниці»;
- інформацію про використання коштів під Програму запобіганню захворюванню на сказ на території Старосинявської селищної ради на 2016-2017 роки, доповідач:  в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Старосинявському районі  Василь Заворотний;
- інформацію про надання послуг технікою КП «Старосинявський комунгосп», доповідач -  начальник КП «Старосинявський комунгосп» Ігор Федорчук.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.