У малому залі засідань адмінбудинку  працювали  постійні депутатські комісії. Участь у роботі комісій  взяли – перший заступник селищного голови Андрій  Карпушин, заступник селищного  голови Світлана Лакуста,  керуючий  справами апарату селищної ради  Оксана Бондарчук, начальник відділу земельних ресурсів виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба,  начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук. 

Усі  постійні депутатські комісії розглянули  більше  30 питань

Постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради (голова комісії Юрій Гурин) та  голова постійної комісії  з питань регламенту,  прав людини, законності, депутатської діяльності і етики Володимир Кондратюк винесли  до сесії пропозиції: :

1. Вибрати новий склад лічильної комісії;
2. В п.10  Регламенту роботи Старосинявської селищної ради  внести доповнення   проекти рішень  роздати депутатам  не пізніше 7 днів до пленарного засідання сесії .
3. У питанні «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу в оренду», що стосується виділення земельної ділянки під встановлення на території розваленого цукрового заводу сонячних батарей, внесено пропозиції членів комісій переглядати в договорі  орендну плату кожні 3 роки, заключити договір на 25 років. Дане підприємство планує сплачувати до селищного бюджету до 300 тис. грн. в рік орендної плати.

Були пропозицій комісій щодо встановлення плати за землю приватним підприємцям, які мають офіси на території містечка.

Також депутати виявили бажання  заслухати в розділі «Різне» інформацію щодо  зміни оплати за водопостачання  і запросити на сесію  директора КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Миколу Коломійця.

Депутат  Гурин Ю.В.  зауважив про дотримання Регламенту  щодо регулярного проведення земельних сесій – один раз в місяць, і взяти це під контроль  відповідальним працівникам.

Голова постійної депутатської комісії  з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища  Андрій  Лакуста  та голова  постійної  комісії  з питань освіти, культури, молоді, фізкультури  і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту  Галина  Симчишина підтримали пропозиції депутатів щодо внесення змін до Регламенту та  зосередили увагу на тому, щоби звернутися до  Держгеокадастру в Хмельницькій області  про надання 2 га соціальної землі  педагогам, котрі ще не оформили даних земельних ділянок, на які мають законне право.

Прес-служба ОТГ.