У  селищній раді    проходило засідання постійної депутатської комісії з з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради,  котра  розглядала  запропонований перелік питань на 20-ту чергову сесію селищної ради. Найбільшого  огбговорення викликали питання встановлення ставок податків на 2017-2018 рік, про що доповідала Олена Шекхар,  начальник відділу доходів управління фінансів  виконавчого комітету селищної ради.  Доповідач  зупинилася детально по кожному виду податків,  інформувала, що  їх залишено на рівні минулого року.

Виступила керівник Старосинявського   відділення  Красилівської ОДПІ ГУ  ДФС  Надія  Вікарська, поінформувала, що  ПАТ «Хмельницькрибгосп» сплочує 1% коштів від грошової оцінки, яка по району становить 3%; ставки податків для суб’єктів підприємницької діяльності становлять 12%, при тому, що службовці сплачуть 18%  коштів від суми  заробітних плат.  Фінансисти управління фінансів виконавчого комітету селищної ради проаналізували надходження до селищного бюджету та можливі фінансові втрати при умові  несплати податків окремими підприємствами.

Головуюча на комісії  - секретар комісії  Любов Назаренко запропонувала внести в порядок денний сесії питання «Про затвердження передавальних актів Старосинявського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія», Заставецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Іллятківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-го ступеня», доповідач юрист відділу освіти, молоді, спорту та культури  виконавчого комітету селищної ради Братенко М.С.

Про зміни до структури розповіла керуючий справами апарату селищної ради  Оксана Бондарчук, де за пропозицією депутатів проведено скорочення окремих одиниць структури.

Було ознайомлено  із заявою депутата, котрий не проживає на території громади і бажає  скласти повноваження.

Комісія рекомендувала усі питання винести на 20-ту чергову  сесію  селищної ради.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.