Фото без описуУ селищній раді відбулося  засідання Форуму місцевого розвитку з метою розгляду та затвердження підготовленої мікропроектної пропозиції  громади «реконструкція вуличного освітлення в с.Пилявка Старосинявського району Хмельницької області»,  участь в якому взяли  голова Старосинявської ОТГ Віталій Здебський, перший заступник селищного голови  Андрій Карпушин, координатор проекту від районної ради  голова районної ради  Василь Франчук, координатор  Хмельницького обласного підрозділу впровадження проекту Вячеслав Третяк та керівники структурних підрозділів селищної ради.

 Заслухавши інформацію керівників організацій громад, голів сіл про роботу в  рамках спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду -ІІІ» Форум вважає за доцільне:

1. Затвердити наступні мікропроекти громад:

  • «Інноваційні енергозберігаючі заходи в селі Пилявка. Реконструкція вуличного освітлення».

2. Направити мікропроекти громад для оцінювання в обласний підрозділ впровадження проектів «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та до проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для фінансування в 2017 році.

3. Відповідно до укладеної Угоди про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Старосинявською райдержадміністрацією, районною радою забезпечити співфінансування мікропроектів громад в розмірі не менше 20% від загального бюджету мікропроекту зі сторони бюджету та спонсорів, а саме:

  • по мікропроекту «Інноваційні енергозберігаючі заходи в селі Пилявка. Реконструкція вуличного освітлення" загальний бюджет якого складає 294498,00 грн. затвердити частку внеску бюджетних коштів для реалізації даного мікропроекту в розмірі 144923,00 грн. , що становить 49,21% від загального бюджету мікропроекту, як частка спів фінансування селищної ради.  14 725 грн.  має внести ГО «Розвиток громади с.Пилявка», 134 850  грн. – ПРООН/МРГ.

Фото без описуТакож було обговорено  інформації  та підведено підсумки реалізації мікропроектів в громадах смт. Стара Синява, с.Дашківці та с.Заставці;  плани розвитку громад та забезпечення сталості досягнутих результатів в ході реалізації Проекту МРГ – 3, подальшої співпраці на 2017 рік з проектом ЄС/ПРООН та продовження діяльності районного ресурсного центру громад.

Дані  проекти  реалізовуються з метою забезпечення соціального, економічного та екологічного розвитку шляхом спільної реалізації мікропроектів громад.

 

 

 

 

Прес-служба ОТГ.