Фото без описуУ залі  районного будинку культури  проходили  урочисті  заходи  з нагоди Дня працівників сільського господарства.  Програма  свята  була насичена різноманітними виступами , концертними номерами, вітаннями та представленням  сільськогосподарської продукції.

Вранці на площі селища було розгорнено виставку сільськогосподарської продукції, організованої депутатами селищної ради Андрієм Лакустою та  Анатолієм Гринчуком. Не зважаючи на сніжну і морозну погоду  виставку відвідало чимало жителів селища, котрі мали можливість придбати  продукцію по собівартості.

Зі сцени районного будинку культури щиро вітали  працівників сільського господарства  заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, голова райдержадміністрації  Ігор Русий, голова районної ради Василь Франчук, заступник селищного голови Світлана Лакуста.

Фото без описуУ своєму виступі Світлана Віталіївна наголошувала:

  • Шановні  аграрії, працівники сільського господарства, ветерани праці!  

Від імені голови громади Віталія Здебського та виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Об’єднаної  Територіальної  громади  вітаю вас із професійним святом.

Споконвіків  люди цінували і поважали  сільських трудівників,  бо  усім відомо, як нелегко працювати на землі. Старосинявська громада має  сільськогосподарське спрямування,  і завдяки вашій наполегливій праці та вмілому господарюванню, з приємністю відзначаємо досягнення в сільському господарстві.

На сьогодні сільськогосподарську продукцію  у Старосинявській громаді виробляють разом  з індивідуальними господарствами, 38  сільськогосподарських  формувань,  котрі сплатили до бюджету громади  податку у 2016 році  більше 8 млн.  гривень, що вдвічі перевищує суму спати податків  аграріями  минулого року.   Щиру вдячність висловлюю від імені голови громади та виконкому селищної ради  керівникам-аграріям  за співпрацю з органами місцевого самоврядування в напрямку розвитку соціальної сфери: АНВП «Візит»,   ФГ «Новосинявське», ТОВ «Енселко-Захід»,  СГК «Воля»,  ЗАТ НВП «Райз-Максимко»,   ПСП «Обрій»,  ТОВ «Хмільницьке», котрі  взяли активну участь щодо співфінансування  програм  селищної ради  з освітлення сіл, ремонту доріг, медичних та освітянських закладів, вклавши у роботу до одного мільйона гривень.  Дозвольте подякувати за співпрацю депутатам селищної ради, які працюють в аграрному секторі» Михайлу Ганаху, Володимиру Гринчуку, Володимиру Пушкару.

Наші виробники завжди беруть участь у всеукраїнських та обласних ярмарках, а їхня продукція завжди користується великим попитом у споживачів і приносить користь для жителів громади.

Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра та високої оцінки  вашої праці!

 

Фото без описуВиступаючі вручали почесні грамоти від райдержадміністрації та районної ради, управління агропромислового розвитку РДА, селищної ради. Світлана Віталіївна вручила грамоти селищної ради керівникам:

  • ТОВ «Енселко-Захід» Володимиру Грибу;
  • ФГ «Новосинявське»  Сергію Кравчуку;
  • ПСП «Обрій»  Олександру Кроту;
  •  СГК «Воля»  Василю Процюку;
  •  ПраТ- «Райз-Максимко» Роману Марценюку;
  • НВП «Візит» Миколі Юрчишину.

Гарний святковий концерт підготували працівники районного будинку культури разом із творчою молоддю,  чудові емоційні виступи дарували гості – народний аматорський колектив «Перлина –Поділля» (с.Соколіка) Хмільницького району, Вінницької області. Після святкового концерту розрізали  святковий коровай  і роздали всім присутнім у залі. А заступник селищного голови Світлана Лакуста та начальник відділу культури, національностей, релігії та туризму виконавчого комітету селищної ради  Богдан Німець подякували артистам із Вінничини і  від Старосинявської  громади  вручили їм  коровай.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.