Фото без описуУ 2017 р. селищна рада взяла участь у гранті в рамках проекту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні» і стала фіналістом для отримання допомоги зі створення центру надання адміністративних послуг.

Що таке ЦНАП? Це спеціально обладнане місце (приміщення), де мешканці громади можуть отримати максимально-необхідний перелік адміністративних послуг у комфортних умовах.

Які послуги надає ЦНАП? Питання: паспортних послуг, земельних відносин, містобудування та архітектури, послуги Держгеокадастру видачі документів дозвільного характеру. Послуги реєстрації: громадських формувань; місця проживання; бізнесу; нерухомості.

Якими є переваги ЦНАП?

  1. Формат «єдиного офісу» - можливість вирішити одразу декілька питань, надання супровідних послуг(банківське відділення, телефонні послуги, доступ до мережі Інтернет;
  2. Економія часу – електронна система черг, гнучкий графік роботи, відсутність перерв протягом робочого дня;
  3. Зручність та комфорт – належно обладнане приміщення в тому числі, пристосоване для потреб людей з обмеженими можливостями.

За фінансової підтримки проекту відбуваються роботи в приміщенні РБК. Депутати на сесії селищної ради передбачили з місцевого бюджету менше 50% співфінансування на реалізацію цього проекту. Було виготовлено проектно-кошторисну документацію, на що витрачено 36,4 тис. грн., укладено угоди на виконання будівельних робіт у приміщенні районного Будинку культури. Проведено навчання працівників. Нині триває реконструкція приміщення: завершуютться внутрішні ремонтні роботи, побудовано пандус, сходи та упорядковується центральний вхід.

Дію даної програми продовжено на 2018 рік. Об’єкт планується ввести в дію на початку квітня, що дасть можливість жителям в спокійній атмосфері вирішувати різнопланові питання щодо отримання довідок різного типу, рішень сесії, виконкому, у визначені терміни отримувати повні роз’яснення в одній установі.

Фото без опису

Прес-служба Старосинявської ОТГ.