24 листопада  2016 року  перший  заступник  голови районної державної адміністрації Гурин Юрій  Васильович провів засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії райдержадміністрації  за участю представників Старосинявськнкої об’єднаної територіальної громади  -  керуючої справами Оксани Бондарчук та начальника КП «Старосинявський комунгосп»  Ігоря Федорчука.

 На  засіданні розглядалось питання про зняття карантинних обмежень з села Івки Старосинявського району, які тривали 60 днів у  зв’язку з виявленням на даній території захворювання на сказ.
Констатувалося, що всі заплановані заходи по боротьбі з захворюванням виконані, у зразках біологічного матеріалу збудника сказу не виявлено.

Досить важливим  було питання  посилення заходів  з  недопущення  занесення збудника африканської чуми свиней на територію району, в зв’язку з загибеллю тварин від АЧС в сусідньому Старокостянтинівському районі, тому необхідно провести  чітку роз’яснювальну роботу  в селах району із  залученням  в.о. старост, особливо у селах Пасічна та Гречана, де утримується поголів’я свиней на фермах ДП ДГ «Пасічна». 

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.