Фото без описуУ селищній раді  перед  початком  пленарного  засідання  14-ої  сесії селищної ради   працювали постійні депутатські комісії :

з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг, з питань містобудування, будівництва, земельних відносин,  агропромислового комплексу та  охорони навколишнього природного середовища (голова Лакуста А.М.),  з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і  етики (голова Кондратюк В.О.), з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (голова Гурин Ю.В.),  спільне засідання яких доручили вести  Лакусті Андрію Михайловичу.  Комісії  засідали  близько п’яти годин, розглянули  усі  питання, що  виносилися в порядку денному на сесію. Депутати  надали пропозиції:  начальнику КП «Старосинявський комунгосп» Федорчуку І.Ю.  призначити відповідальних за новою технікою. Пропозиція врахована.

До питання  про внесення  змін до  складу  комісії з питань розгляду та  вирішення     земельних  спорів  на  території Старосинявської селищної ради, запропонували на голову даної комісії  обрати депутата селищної ради  Лакусту А.М., заступником голови комісії – Карпушина А.А.,  секретарем  - начальника відділу земельних відносин виконкому селищної ради   Дзюбу Н.Л.,  а членом комісії – головного спеціаліста відділу земельних відносин Шамрая  В.М.

До питання  про  план  роботи  Старосинявської  селищної ради на перше  півріччя  2017 року, вирішили   внести  зміни в план  роботи  і  включити наступні питання: 

- Про затвердження звіту по Програмі  розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області на 2016 рік;
- Про інформацію виконання робіт по Програмі  будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і  доріг Старосинявської селищної ради на  2016 – 2019 роки за 2016 рік;
- Про інформацію виконання робіт по Програмі освітлення населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2016 – 2018 роки  за 2016 рік. 

До питання про  надання  матеріальної  допомоги були пропозиції додати до проекту рішення усі заяви, які поступили в селищну раду на дороговартісне лікування.

Депутати  дискутували  з  приводу підтримки звернення до Верховної Ради України та Уряду з приводу розробки  законопроекту  щодо заборони вирубки і продажу  лісів  Карпат.
                                         
У питанні  про скасування рішення сесії селищної ради «Про надання  земельної ділянки в оренду з правом  викупу» № 2 від 17.02.2004 року на спільному засіданні трьох постійних депутатських комісій була  пропозиція: депутата селищної ради Дроздовського  В.В. – звернутися до органну прокуратури про несплату податків Шепетівським цукровим заводом.

У питанні  про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу в оренду, були пропозиції  встановити процентне співвідношення для оплати за оренду земельних ділянок в розмірі 3% від грошової оцінки  землі.
                                           
Питання  про утворення конкурсної комісії щодо відбору виконавців робіт із землеустрою, оцінки земель та визначення виконавця земельних торгів на конкурентних засадах, про що доповідала  Наталія  Дзюба,заступник начальника відділу земельних  відносин   виконавчого комітету селищної ради,  винесли  пропозиція: головою комісії затвердити Карпушина А.А.,  членом комісії – депутата селищної ради Кондратюка В.О.

У розділі «Різне»  депутати   просили підготувати інформації:

-  Інформація  про стан виконання робіт по будівництву та реконструкції водогону в смт. Стара Синява Інформує: перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Карпушин  Андрій Андрійович

-  Інформація  про  податки на території Старосинявської селищної ради. Інформує: перший заступник селищного голови 
з питань діяльності виконавчих органів ради Карпушин  Андрій Андрійович
    
Перед сесією працювала постійна депутатська комісія з питань освіти, культури,  молоді,  фізкультури  і  спорту  (голова Симчишина  Г.Г.

1. Включити  в порядок денний питання: Про передачу з балансу Старосинявської селищної ради на баланс Старосинявського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія» основних засобів, малоцінних необоротних матеріальних активів, МШП та господарських матеріалів.
2. - Про скасування рішення сесії селищної ради від 08.07.2015 року «Про укладання договору оренди землі» №6;
3.- Про скасування рішення 27-омої сесії Адампільської сільської ради від 04.11. 2014 року «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки» №4.

На цьому порядок  денний роботи постійних комісій   вичерпано.  Усі пропозиції було зафіксована апаратом селищної ради для роботи, голови комісій  подали свої висновки до сесії селищної ради.

Фото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.