Фото без описуНа центральній площі Старої Синяви біля пам’ятника Великому Кобзарю зібралися з нагоди відзначення четвертої річниці Революції Гідності працівники установ, організацій, депутати селищної та районної рад, представники селищної ради та райдержадміністрації, щоби вшанувати пам'ять борців з свободу покладанням квітів, хвилиною мовчання, згадати події 2013 року, які уже входять в історію України…

У виступах голови райдержадміністрації Ігоря Русого та керуючого справами селищної ради Оксани Бондарчук відзначено на важливості проведення даного заходу, наголошено на прагненні людини до поваги, законності, порядку і справедливості та здобуття змін на краще майбутнє прийдешніх поколінь. На сьогодні не все задумане здійснилося, але певні кроки до змін повільно відбуваються.

 

ІСТОРІЯ І МИ. Революція Гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року. Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

13 листопада 2014 року Президент України Петро Олексійович Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність.

1991 рік вписано в новітню історію України, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку державності; 2004 рік – прояв громадянської активності під час Помаранчевої революції;

2013 рік – революція Гідності, що призвела до політичних та суспільних змін в Україні;

Літо 2014 – подвиг українських військових та добровольців за єдність та незалежність України.

 

Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України. Зараз нашій країні, як ніколи, потрібно бути єдиною та згуртованою. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська, з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.

Минуло чотири роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? В першу чергу, Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.

Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвували своїм життям Небесна Сотня, наші загиблі земляки, та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.

Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі ...

Фото без опису

 

Прес-служба ЦРБ.