Перший день осені завжди особливий – попереду важливий період – час навчання. У кожній школі громади  відбулися урочисті шкільні лінійки з нагоди Дня знань -  1-го вересня. 

На Старосинявщину прибули гості - тимчасово виконуючий обов`язки заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Валерій Олійник, голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки Анатолій Яримюк  відвідали Старосинявський навчально-виховний комплекс « ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» привітали учнів, батьків, викладачів закладу з Днем знань.Під час святкового заходу Валерій Олійник передав вітання від голови Хмельницької облдержадміністрації Олександра Корнійчука, та побажав високих досягнень і мирного неба над головою.

У своєму виступі Валерій Цезарович відмітив, що Старосинявський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» є одним із 4-х опорних навчальних закладів у Хмельницькій області: «З метою надання дітям якісної освіти зараз є перспективно створювати опорні школи. Тобто найбільша школа з кращою базою стає центральною, до неї довозять дітей з сусідніх сіл. Школа першого ступеня – початкова школа – має бути максимально наближена до учнів. Тому при створенні опорних шкіл довколишні школи буде понижено до першого чи першого-другого ступеня. Але вже здобувати середню освіту учням краще в опорних школах. Це вимога часу.» - відмітив Валерій Цезарович.

З державного бюджетного на розвиток зазначеної школи виділено 2 млн. 400 тис. грн., які необхідно освоїти до кінця 2016 року. Держава і надалі планує підтримувати розвиток опорних шкіл. Представник Хмельницької облдержадміністрації наголосив на великій відповідальності з освоєння коштів з державного бюджету та ефективній реалізації в сфері освіти. Також було відзначено ремонт під’їздних доріг до опорної школи протяжністю 50 км. 

Щирі вітання зі святом  адресували учням та педагогам  голова Старосинявської райдержадміністрації Ігор Русий, голова районної ради Василь Франчук.

Керуючий справами  ОТГ Оксана Бондарчук, вітаючи  присутніх, відмітила:

 -  Сьогодні, 1 вересня,  дозвольте мені  від імені голови громади Віталія Едуардовича Здебського та депутатського корпусу громади вітати вас  із початком нового навчального року!

Громада постійно дбає про розвиток освіти на Старосинявщині та учнівську молодь.Прийнято Програму організації відпочинку та оздоровлення дітей Старосинявської селищної ради Старосинявського району на 2016- 2020 роки, на яку депутати передбачили 150 тис. грн. у 2016 р,  передбачено також обсяг видатків  на роботу з обдарованою молоддю на проведення мистецько-освітняської акції «Віват» - 7,5 тис грн., під час якої цього року премійовано 50 дітей на підтримку  талановитої молоді.   Виділено кошти з бюджету громади на забезпечення участі команди селищної ради «Стара Синява - ОТГ» у чемпіонаті області по футболу серед  команд прем’єр ліги  у 2016 р та  направлено кошти, хоча поки що невеликі суми,  на поточні ремонти шкіл, що не  відбувалося  за останні 10 років. Крок за кроком громада налагоджує свою діяльність, якби не було важко в час реформ.

Шановна молодь, ви – наша зміна, за вами – майбутнє! Вірними друзями і порадниками, мудрим наставниками  та помічниками  протягом  навчання, звичайно, є для вас учителі! Тож зичу вам натхнення, дорогі вчителі, творчої наснаги та нових здобутків на педагогічній ниві. Здоров’я вам, тепла й успіхів!

Приєднався до вітань і начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури селищної ради Олександр Пузирук та ознайомив присутніх з матеріально-технічною базою школи і транспортного забезпечення. Наприкінці свята виступаючі бажали всім святкового настрою, невичерпності сил та наснаги, міцного здоров’я  та благополуччя. Вручив обласний Кубок молоді Старосинявського НВК в обласних змаганнях «Сокіл Джура». 

Після закінчення святкової лінійки  перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Андрійович Карпушин  разом із делегацією відвідали  окремі кабінети  опорного навчального закладу.

Не менш хвилюючим  було свято 1-го дзвінка в Старосинявській ЗОШ І-ІІ ст. №2, з яким привітала  школярів та учителів і батьків заступник селищного голови Світлана Віталіївна Лакуста, котра у своєму виступі зупинилася на підтримці громади, направленої на навчальні заклади:
-  Ми живемо у непростий час, однак, селищна рада не стоїть осторонь проблем освітян і відчуває свою відповідальність за розвиток освіти в районі. Селищною радою затверджено програму розвитку освіти Старосинявщини на 2016-2020 роки, яка передбачає фінансування освітянських закладів, на 2016 рік в бюджеті громади передбачено 13,5 млн. грн. на розвиток освіти, на даний час уже використано 8 млн. грн.

Світлана Віталіївна від імені голови громади та депутатського корпусу привітала присутніх зі святом і побажала міцного здоров’я, успіхів і миру.


Прес-служба  ОТГ.