Фото без описуЗа останній місяць до голови громади надійшло багато усних звернень  громадян щодо належного функціонування медичних закладів Старосинявської громади. Інформаційний зміст  даних звернень  стосувався: дотримання режиму роботи  медперсоналу центральної районної лікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги, чергування на місцях та у приймальному відділенні, обслуговування хворих та харчування та ін.

Головою громади Віталієм Здебським було створено робочу комісію із перевірки роботи комунальних закладів громади у складі 9 чоловік, які  23 травня 2017 року о 15.30 відвідали медичні установи.

Робоча комісія встановила факти: за рахунок бюджету Старосинявської селищної ради фінансуються два заклади охорони здоров’я:  Старосинявська ЦРЛ та Старосинявський центр ПМСД.

КП «Старосинявська центральна районна лікарня»

На 2017 рік штатна чисельність працівників  Старосинявської ЦРЛ становить 232 штатні одиниці, в тому числі 47 лікарів, середнього медичного персоналу 96,5  шт. од. та  іншого персоналу 88, 5 шт. од.

У ході комісійного відвідування в даному закладі, яке було проведено 23.05.2017 року о 15 год. 30 хв.,  було на робочих місцях лише 2 лікарі, у поліклініці встановлено відсутність на робочих місцях медсестер, у ЦРЛ – відсутні на робочих місцях певні працівників даного закладу, працюють лише чергові.

У приймальному відділенні на посту відсутній черговий лікар.

Крім того, станом на  23.05.2017 року   із загальної кількості по списку хворих 53 чоловіки, на момент перевірки перебувало в районній лікарні лише 27 хворих, зокрема в інфекційному відділенні кількість  хворих по списку становила 15 чоловік, тоді як у відділенні наявними були лише 3 хворих, що є грубим порушенням медичних та санітарних норм, та призводить до штучного виконання плану по ліжко-днях. В окремих відділеннях було 2-є хворих в наявності, а то й взагалі відсутні хворі на момент перевірки, а харчування розприділено на хворих згідно списку.

Також встановлено, що в акушерському відділенні акушерки працюють тільки в нічний час, що свідчить про неефективне використання бюджетних коштів при дефіциті бюджету в коштах на оплату праці.

У пологовому відділенні  Старосинявської ЦРЛ на протязі останніх років спостерігалась тенденція ,  а саме:

  • 2014 рік – 55 прийнято пологів ;
  • 2015рік – 35
  • 2016 рік – 16
  • За 5 місяців 2017р. – 8 .

КП «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги»

На 2017 рік штатна чисельність працівників в Старосинявському центрі ПМСД становить 92 шт. од., в тому числі лікарів  15,25  шт. од,  середньо медичного персоналу 53,75 шт. од. та  іншого персоналу 23 шт. од.,  в тому числі по Старосинявській амбулаторії загальної практики сімейної медицини 17,25 шт. од.

В ході комісійного відвідування в даному закладі, яке було проведено 23.05.2017 року о 15 год. 30 хв, було встановлено відсутність на робочих місцях ряду певних працівників даного закладу.

Комісійно зроблено та надіслано керівникам медичних установ  висновки щодо вжиття відповідних заходів та попереджено про недопущення в роботі подібних ситуацій.

У наступній плановій перевірці будуть проводитись організаційні та дисциплінарні висновки, будуть залучені депутати селищної ради.

Фото без опису


Комісія із перевірки комунальних закладів.