У великому залі засідань адмінбудинку проходила 26-та чергова сесія селищної ради, яку провела секретар селищної ради Наталія Гарник за участю 15 депутатів селищної ради.

 

На початку роботи сесії секретар селищної ради Наталія Іванівна відмітила, що в ці листопадові дні 2017 року Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років у День пам'яті жертв голодоморів, що є щорічним національним  пам'ятним  днем  в Україні, і припадає цей день на четверту суботу листопада, 85-ті роковини Голодомору. У залі оголошена хвилина мовчання в пам'ять загиблим в ті часи.

Секретар селищної ради зачитала пропозиції постійних депутатських комісій щодо порядку денного:

  1. На засіданні постійних депутатських комісій поступили пропозиції виключити із порядку денного сесії питання:
  2. Про внесення змін та доповнень до рішення сесії селищної ради від 31.08.2017 року № 06/2017 «Про затвердження плану соціально - економічного розвитку Старосинявської селищної ради на 2017 рік»;
  3. Про затвердження проектно - кошторисної документації будівництва та реконструкції об’єктів у 2017 році, - відмітила Наталія Іванівна,- і включити до порядку денного наступні питання:
  • Про внесення змін до Програми освітлення населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2016-2018 роки. (Пропозиція постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку включити до порядку денного питання)
  • Про внесення змін та доповнень до рішення 24 позачергової сесії селищної ради сьомого скликання «Про затвердження переліку проектів будівництва та реконструкції об’єктів, що реалізовуються за рахунок субвенцій державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2017 році» від 28.09.2017 №02/2017.
  • Про внесення змін до селищного бюджету на 2017 рік.

Депутат селищної ради Галина Симчишина внесла пропозицію, щоби розглянути питання про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки по вулиці Цукрова (смт Стара Синява).

Після обговорення питань порядку денного сесії, депутати погодилися із переліком питань і розпочали роботу.

Головою лічильної комісії обрали депутата Андрія Лакусту, членами комісії депутатів Галину Симчишину та Марію Підопригору для фіксації результатів поіменного голосування в картках голосування, які в кінці сесії розміщено на офіційному сайті громади.

Сесія селищної ради розглянула 31 питання.

Під час розгляду питання про внесення змін та доповнень до рішення 14-ї сесії селищної ради «Про створення тимчасової контрольної комісії по контролю за виконанням бюджету Старосинявської селищної ради» № 10/2017 від 10.02.2017 року, депутати вирішили змінити персональний склад даної комісії і за власним бажанням виключили депутата Олега Лучіцького та включити депутатів Володимира Кондратюка, Валентина Дроздовського та Андрія Лакусту; головою комісії обрали депутата Юрія Гурина.

Депутати затвердили Положення про порядок присвоєння адрес об'єктам нерухомості на території Старосинявської селищної ради, надали дозвіл на здачу в оренду частини приміщення площею 32 кв.м. за адресою с. Нова Синявка вул. Перемоги, 14 А , для виробничих цілей (розміщення швейного цеху), підтримали пропозицію постійних депутатських комісій і в проект рішення Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) включили Старосинявський районний будинок культури, проголосували за зміни до селищного бюджету на 2017 рік, що викликано з освоєнням коштів з державного бюджету на завершення будівництва та реконструкцію водогонів у селах, виділили земельну ділянку під будівництво амбулаторії сімейного лікаря в Пиляві.

Не підтримали питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки згідно заяв; з цього питання виступив голова фракції ВО «Свобода» у селищній раді Валентин Дроздовський з позицією, що не можна підтримувати питання у зв’язку з тим, що виділяються земельні ділянки українським православним церквам, але не вказано в заяві, який це патріархат; швидше Московський, то коли Україна воює на Сході із Росією, то чи можна підтримувати їхні заяви… Начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук та в.о. начальника відділу земельних ресурсів Наталія Дзюба пояснили ситуацію в правовому полі, що у заявах вказано повністю назви церкві, це йде приведення в порядок земельних ділянок (узаконення) під будівлі уже існуючих церковних храмів і законних підстав для відмови немає. Проте дане питання підтримало лише 10 депутатів, 5 були проти, 12 – були відсутні на сесії.

Не підтримали питання про поновлення договору оренди землі, щоби внести зміни до кадастрового номеру земельної ділянки, де розміщено вишку ТОВ «Інтертелеком». Депутати, які проголосували проти, пояснили свою позицію їх бажанням присутності на сесії керівництва ТОВ «Інтертелеком», щоби останні пояснили надання споживачам інтернет-послуг, які, на їхню думку, могли б бути якіснішими. В.о. начальника відділу земельних ресурсів Наталія Дзюба пояснила, що питання стосується всього-навсього зміни кадастрового номеру, і що представники ТОВ «Інтертелеком» сплачують за оренду земельної ділянки до селищного бюджету.

Під час голосування з окремих питань (земельного напрямку) депутат Юрій Гурин вказав на дотриманні товариством «Синява-ЖИТЛОБУД» правил благоустрою, оскільки є скарги мешканців багатоквартирних будинків.

У розділі «Різне» до виступу записався житель Старої Синяви, громадянин Юзва, який просив депутатів звернути увагу на ямковий ремонт вулиць Мічуріна, Кошового, Драгоманова, оскільки після прокладання труб водогону там є значне погіршення дорожнього покриття. Секретар селищної ради Наталія Гарник відмітила, що дане звернення суттєве, його потрібно внести до програми з ремонту доріг та взяти під контроль першому заступнику селищного голови Андрію Карпушину, доповісти на черговій сесії про заходи з даного приводу. З інформацією про діяльність районної газети «Колос» виступила в.о. редактора газети Надія Біловус і звернулася до депутатів та в.о. старост з проханням до співпраці.

Депутат Володимир Кондратюк зауважив на малій явці депутатів на сесіях, секретар селищної ради Наталія Гарник вказала на дотриманні виконавської дисципліни кожним працівником, зокрема в.о. старост під час засідань сесій селищної ради, сказала взяти на контроль дане питання керуючому справами апарату селищної ради Оксані Бондарчук.

Депутат Володимир Кондратюк інформував, що потрібно зібрати засідання постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради, щоби детально обговорити питання про формування старостинських округів та проведення перших виборів старост на території громади, проаналізувати звернення та пропозиції, що надійшли в апарат селищної ради, визначитись щодо формування старостинських округів та винести питання на сесію.

Секретар селищної ради Наталія Гарник подякувала депутатам за участь в роботі сесії, засідання 26-ої чергової сесії селищної ради завершилось.

 

 

Прес-служба ОТГ.