Фото без описуУ селі Мисюрівка у приміщенні місцевого закладу культури відбулася зустріч селищного голови Віталія Здебського із жителями сіл Івки, Мисюрівка та Травневе. Участь в обговоренні важливих питань сьогодення взяли: в.о.начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба, керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, в.о. старости сіл Івки, Мисюрівка, Травневе Володимир Бортник, депутат селищної ради Марія Омельчак та близько 115 жителів сіл.

Чим живуть села? Які проблеми, як їх спільно вирішити? – цю тему підтримали й місцеві інвестори, які виявили бажання долучитися до співфінансування проектів на розвиток інфраструктури сіл – були присутні: Віталій Таєнчук, керівник ФГ ДП «Пасічна»; директор Роман Радченко, ПП «Транс-Агро»; виконавчий директор ТОВ «Агро-Регіон-Івки» Лариса Бачинська, котрі сплачують до селищного бюджету вагому частину податків – більше одного млн. 200 тис. грн. в рік.

На зборах виступив голова громади Віталій Здебський, інформував про діяльність громади; зокрема, зупинився на роботі закладів соціальної сфери: так на діяльність Мисюрівської ЗОШ І-ІІІ ст. було спрямовано за 2017 рік 2 млн. 96,7 тис. грн., дофінансовано із селищного бюджету один млн. 132 тис. грн., оскільки коштів Державної освітянської субвенції не вистачило, її надійшло у 2017 р. на даний навчальний заклад 963,9 тис. грн.; учнів у школі з року в рік стає менше, навчання одного учня в цій школі обходиться 33-42 тис. грн. Директор школи В’ячеслав Войтко погодився, що демографічна ситуація на перспективу на наступні 5 років не буде кращою, але запевнив жителів, що педколектив працює відповідально і діти мають досягнення з певних предметів.

На території діють – місцева школа, Мисюрівський ДНЗ, ФП с.Мисюрівки, ФП с.Івки, бібліотека с.Мисюрівки, клуб с. Івки, - видатки на утримання вищевказаних структур становили за 2017 р. більше двох мільйонів з половиною коштів, з них один мільйон державної субвенції надійшло 1 млн.  638 тис. грн., із селищного бюджету депутати направили ще один мільйон 500 тис. грн.; уже у 2018р. із селищного бюджету виділено 2 млн. 19 тис. грн. на діяльність цих закладів. Протягом 2016-2017 років відбувалася співпраця із вищевказаними інвесторами в плані надання допомоги школі, клубу, дитсадку в проведенні ремонту.

Виступила в.о. начальника відділу земельних відносин Наталія Дзюба, яка наголошувала на упорядкуванні документації на приватизацію земельних ділянок біля власних будинків та створенні громадських пасовищ, виготовленні на них документів, бо ці питання необхідно прискорити і вирішити.

Про формування старостинських округів інформувала керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, питання обговорено, винесена пропозиція – сформувати округ на базі колишньої сільської ради.

Мешканці порушували питання екології – очищення місцевого лісу, встановлення знаків про заборону вивозити сміття в лісовий масив, штрафування правопорушників.

В процесі обговорення питань розвитку інфраструктури цих сіл на зборах вирішили ініціювати питання ремонту дороги до сіл сполученням «Стара Синява – Травневе» (дорога не належить до комунальної власності селищної ради), за співфінансуванням із селищного бюджету. На зборах висловлена пропозиція інвесторам, щоби за оренду одного гектара землі була сплата 200 грн.

На завершення зборів голова громади Віталій Здебський підвів підсумки. Відвідав із в.о. старостою Володимиром Бортником та депутатом селищної ради Марією Омельчак, директором школи В’ячеславом Войтком Мисюрівську ЗОШ І-ІІІ ст., дитсадок, проаналізував умови виховання та навчання дітей, відвідуваність навчальних закладів, умови харчування, опалення, поспілкувався із педколективом.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.