Старосинявська селищна рада, як Об’єднана Територіальна громада, розпочала свою діяльність з осені 2015 року. В процесі  діяльності селищної ради  на  розвиток Старосинявщини було виділено 17 млн. грн. субвенції з Державного бюджету, котрі  повинні використовуватися   тільки під спеціальні проекти, що мають економічне, соціальне та юридичне обґрунтування. Процедура освоєння коштів  складна, навколо котрої склалася  непроста  соціально-політична ситуація в районі.

Фото без описуГолова Хмельницької обласної ради М.  Загородний  перебував  у Старосинявській ОТГ з робочим візитом.   Михайло Васильович зустрівся із селищним головою Віталієм Здебським та  мешканцями громади, під час зустрічі було обговорено процес освоєння державної субвенції та труднощі, котрі виникають в роботі з даного напрямку.  На чолі з головою обласної ради Михайлом  Загородним  голова громади Віталій Здебський, Директор Офісу реформ у Хмельницькій області Сергій Яцковський, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук відвідали опорну школу – Старосинявський НВК, на ремонт якого виділено з Державного бюджету  два з половиною мільйона коштів. Наразі там проходять ремонтні роботи  приміщення та спортивного майданчика  з твердим покриттям.  

Голова громади  розповів про програмне та ресурсне забезпечення  програми соціально-економічного розвитку громади, нові методи співпраці з інвесторами, внаслідок чого  розпочалися процеси  з реалізації  різних програм розвитку громади,  зокрема  програми: «Програма розвитку будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Старосинявської селищної ради на 2016-2019 роки», під яку  виділено з селищного бюджету- 500 000 грн. та  «Програма розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Старосинявської селищної ради  Старосинявського району  Хмельницької області на 2016 рік», на котру  виділено з селищного бюджету-200 000 грн. плюс кошти інвестора ПСП «Обрій» Крота О.І. – до одного млн.. грн..,   а при уточненні показників  селищного бюджету планується виділити ще стільки ж, оскільки ремонт доріг є актуальним питанням серед населення.  Взагалі із ремонту окремих вулиць селища та в селах Харківці, Щербані,  Уласово-Русанівка завдяки співпраці селищної ради з інвесторами  було залучено 272 тисячі грн.  коштів   сільськогосподарських фірм  «Кернел»  та  ВП КП «Візит».

Голова обласної ради  проконтролював процес виконання робіт із побудови водогону на Старосинявщині, ознайомився із виконанням програм розвитку з благоустрою, освітлення населених пунктів та соціально-політичною ситуацією в районі зокрема.

Фото без опису

Фото без опису

 

Прес-служба  ОТГ.