Старосинявською селищною радою організовано та проведено заходи з нагоди:  7 березня 2017 р. - вшанування пам’яті загиблих в роки Великої Вітчизняної війни  (за визволення Старосинявського району)   та  9 березня  2017 р. вшанування пам’яті  Великого Кобзаря, в рамках яких  відбулося   покладання  квітів до Меморіалу Слави та пам’ятника Великому Кобзарю, запалено Вічний  вогонь.

З цієї нагоди до  учасників заходу звернулася секретар селищної ради Гарник Наталія Іванівна, яка   наголосила, що ми усі є в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим.  У час сьогоднішніх важких випробувань всім нам необхідно єднати зусилля для захисту свободи нашої держави,  цю боротьбу підтримує весь світ, і Україна та український народ неодмінно переможуть.

Поминальну панахиду за загиблими відслужив Благочинний Старосинявського району УПЦ КП Олег Макаровський.

До присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Ігор Русий та голова районної ради Василь Франчук, голова районної організації ветеранів війни і праці Василь Димніч, котрі у своїх промовах наголошували на важливості миру на землі та вшануванні пам’яті Великого Кобзаря,  воїнів – наших земляків, які загинули на війні, уже виповнюється 73-тя річниця з того дня, коли землі Старосинявського району було звільнено від нацистських окупантів. У ці дні ми повертаємося своєю зболеною, але світлою пам’яттю до тієї вистражданої і очікуваної весни 1944 року. Позаду залишилися жахіття війни, і хоча бойові дії ще продовжувалися, мирні жителі розпочали тривалий і складний процес відбудови.

О 13.00  год  7 березня  у залі районного Будинку культури відбувся святковий концерт з нагоди свята 8 Березня.

Голова громади Віталій Здебський відкрив святковий концерт, привітав усіх жінок Старосинявщини зі святом весни, побажав родинного тепла і затишку, міцного здоров’я,  щастя, любові та успіхів  на професійній стежині.

Яскравими номерами виступів радували гостей у залі  вихованці Старосинявської ДМШ, викладачі Пасічнянської ДМШ та Пасічнянського  СБК, артисти РБК,  зразковий оркестр народних інструментів під супроводом Сергія Кучера, Пасічнянський народний аматорський хор «Благовіст» під керівництвом заслуженого  працівника культури України Петра Німця, танцювальні мотиви, представлені вихованцями танцювальних гуртків ДМШ та РБК, під керівництвом Олега Поліщука. 

Прес-служба ОТГ.