Забезпечення населення громади водопостачанням є одним із перших завдань селищної ради, яке сформувалося внаслідок численних звернень громадян до селищного голови Віталія Здебського.

Рівень грунтових вод за останні 10 років значно знизився близько 11 м. у зв’язку з кліматичними умовами. У багатьох населених пунктах виникла критична ситуація з водопостачанням, людям доводиться користуватися привозною водою, бідонами доставляти її із інших джерел чи річок, щоби забезпечити водою домашнє господарство, належні побутові умови чи приготувати їжу….

Це питання розглядалося на виконкомі селищної ради, обгрунтовувалося депутатами селищної ради, які розприділили на сесії кошти на дані види робіт в багатьох населених пунктах. Враховувалися обґрунтування в.о. старост, зроблено відповідні фінансові розрахунки. Логічно, що спочатку варто провести воду, а потім приступати до ремонту доріг, об’єктів соціальної сфери.

Завершено роботи з прочистки артезіанських свердловин у селах: Бабине - одна, с. Йосипівка - одна, у с.Паньківці - одна та двох свердловин у с.Паплинці. У село Паньківці доставлено водонапірну башту.

Голова громади Віталій Здебський з робочою групою у складі першого заступника Андрія Карпушина, інспектора ДАБК виконкому селищної ради Олега Ніколайця, в.о. старости сіл Бабине, Дубова Дмитра Сідорука, в.о. старости сіл Лисанівці, Паньківці Григорія Брицького, депутата селищної ради Олександра Логвина відвідали об’єкти, проаналізували стан виконання робіт, обговорили технічні можливості свердловин.

Окрім того, тривають роботи із встановлення обліку води в кожному населеному пункті,  де є нові водогони,  триває підготовка мереж до гідравлічного випробування, щоби прискорити процес здачі в експлуатацію об’єктів і підключити двори (населення) до мереж водогонів. Також триває обстеження, проектування об’єктів в с.Паплинці, с.Іванківці та ін., які будуть включені в другу чергу реконструкції та будівництва водогонів у 2018 році за кошти селищного та державного бюджетів.

 

 

Прес-служба ОТГ.