Фото без описуВідповідно до ЗУ «Про соціальні послуги», постанови КМУ від 21.11.2013 року №896 «Про затвердження порядку виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб)» фахівцями із соціальної роботи Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради протягом липня 2017 року було здійснено виїзди в населені пункти району.

В ході роботи було відвідано 5 нововиявлених сімей, в яких виховується 10 дітей, з них: 1 сім’я де мати виховує дитину одна, 3 сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах та 1 – багатодітна. В даних сім’ях складено акти оцінки потреб дитини та її сім’ї (особи),  та поставлено сім’ї на облік Старосинявського ЦСССДМ, як такі що опинились в складних життєвих обставинах з метою подолання СЖО чи мінімізації їх негативного впливу. Батькам  було надано спектр соціальних послуг з урахуванням потреб конкретної окремої сім'ї щодо підвищення батьківського потенціалу та належне виконання батьківських обов’язків.  

Фото без опису                  
На виконання постанови КМУ №623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» фахівці Старосинявського ЦСССДМ  здійснюють перевірку цільового використання коштів при народженні дитини та обстеження умов для повноцінного утримання та виховання дітей. За липень місяць 2017 року було складено 8 актів використання даних коштів, в результаті перевірки всі сім’ї використовують державні кошти для забезпечення належних умов для утримання та виховання дітей.

       

Прес-служба ЦСССДМ.