Фото без описуУ селі Бабине відбулися загальні збори громадян, на яких обговорено різнопланові питання життєдіяльності села.

У зборах взяло участь близько 100 жителів села, голова громади Віталій Здебський, перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, в.о. начальника відділу земельних ресурсів виконкому селищної ради Наталія Дзюба, в.о. старости сіл Бабине, Дубова Дмитро Сідорук, депутат селищної ради Галина Холодняк.

Виступив голова громади Віталій Здебський, проаналізував фінансово-економічну ситуацію в населеному пункті: у 2017 році на утримання місцевих ФАПу, бібліотеки, Будинку культури, Бабинської ЗОШ І-ІІІ ст. та дитсадка було витрачено 1 млн. 267 тис. грн. із селищного бюджету, майже 740 тис. грн. субвенції з державного бюджету, якої значно не вистачало на функціонування даних закладів, тому прийшлося дофінансовувати із селищного бюджету вищевказану суму. У селах орендують землю: ТОВ «Енселко», ТОВ «Ресільєнт», ПСП «Обрій», ФГ «Сам Я», СФГ «Надія», ФГ «Пасічна», ФГ «Віталій», СФГ «Вікторія», фермери Кравчук, Сторожук, Телендій, Гноянко та Романюк, обробляють паї. Не усі мають бажання включитися до спів фінансування проектів розвитку інфраструктури села, і не всі сплочують належні податки до бюджету. Голова громади Віталій Здебський та жителі села Бабине не мали можливості поспілкуватися із орендарями земельних паїв, але спільно із мешканцями обговорили проблеми щодо ремонту доріг, проведення освітлення та функціонування водогону, на що останні дали згоду і визначили першочерговий вид роботи в селі на 2018 рік – будівництво артезіанської свердловини та встановлення водонапірної башти, бо питання водопостачання вкрай складне.

Мешканці села поспілкувалися із в.о. начальника відділу земельних ресурсів виконавчого комітету селищної ради Наталією Дзюбою, яка розповіла про приватизацію землі біля власних будинків, створення громадських пасовищ, виготовлення на пасовища технічної документації за один га – 200 грн., розрахунок проводиться в залежності від кількості корів.

Підсумки зборів підведено селищним головою Віталієм Здебським, який зосередив увагу на тому, що за один рік неможливо охопити усі населені пункти ремонтними чи будівельними роботами, у 2018 році особлива увага буде тим селам, де ще не відновлювали освітлення, доріг , водогону чи ін., розпочнуться роботи із виготовлення проектної документації, провести експертизу технічної документації, на що потрібно затратити час та кошти.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.