Фото без описуУ малому залі засідань  відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 26 членів виконкому.  У порядку денному виконком розглянув наступні питання.

1.  Про  встановлення тарифів  на теплопостачання  ТОВ «УКРТЕПЛО –ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ» доповідала:  директор  ТОВ «Укртепло –Хмельницький» Глазунова Ольга Євгеніївна, співдоповідач: Віктор Васильович Паціюк, головний спеціаліст управління фінансів виконавчого комітету селищної ради.

Голова громади Віталій Здебський  запитав представників ТОВ «Укртепло» про готовність котелень до осінньо-зимового періоду у мікрорайоні Цукрозаводу та Адамполі, встановлення насосів та відповідність технічної документації усім вимогам, на що  директор ТОВ «Укртепло»  інформувала, що станом на 01.10.2017р. котельні будуть повністю готові до опалювального сезону.  Селищний голова зауважив на дотриманні правил  безпеки, щоби уникнути непередбачуваних складних ситуацій  в опалювальний період.

2. Про затвердження висновків органу опіки і піклування доповідала: головний спеціаліст юридичного відділу апарату селищної  ради, секретар опікунської ради  Галина Вікторівна Паращина, інформувала про хід роботи опікунської ради та  прийняті висновки, які потрібно затвердити на виконкомі.

3. Про уточнення поштових адрес.  

4. Про присвоєння поштової адреси доповідала: завідувач сектору архітектури та  містобудування Людмила Петрівна Стегніцька, детально проаналізовано інформації Бюро технічної інвентаризації, реєстраційної служби речових прав виконкому селищної ради, в.о. старост щодо наявності адрес на будівлі,  розглянуто заяви жителів громади щодо відповідних адрес.

5. Про відзначення Дня селища Стара Синява доповідала: керуючий справами апарату селищної ради   Оксана Олександрівна Бондарчук, ознайомила членів виконкому  із складом оргкомітету з відзначення Дня селища.

6. Про погодження графіків  виїзної торгівлі інформувала керуючий справами апарату селищної ради  Оксана  Бондарчук, наголосила, що графік виїзної торгівлі ФОП Садова І.М. було проаналізовано та узгоджено із в.о. старост, враховано пропозиції жителів сіл, продукти від виробників будуть постачати в спеціально обладнаному фургоні-магазині із холодильними установками за соціальними цінами, відповідальність за  дотримання санітарних норм та правил благоустрою покладається на ФОП Садову І.М.

7. Про затвердження  Звіту  про роботу  адміністративної  комісії  виконавчого  комітету   Старосинявської   селищної   ради  за  перше півріччя  2017  року доповідала: керуючий справами  апарату селищної ради, заступник голови адмінкомісії Оксана  Бондарчук, наголосила,  що комісією протягом  І півріччя  2017 року винесено 53 постанови  про адміністративні правопорушення,  дано  чотири попередження, накладено штрафів у сумі  5457 грн., сплачено правопорушниками  3179  грн.,  не сплачено  2278  грн., тому приймаються додаткові заходи впливу на правопорушників.

8. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, доповідав: головний спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради  Віталій Миколайович  Шамрай, сказав, що акти видалення зелених насаджень узгоджено з екологічною службою, деякі створюють аварійні ситуації і підлягають видаленню.

9. Про внесення  змін до селищного бюджету на 2017 рік доповідала: заступник начальника фінансового   управління виконавчого комітету селищної ради  Інна Сергіївна  Гноянко, членами виконкому враховано  дефіцит по зарплаті працівників комунальних установ Центральної районної лікарні та ПМСД, галузей  освіти та культури. В.о. старост просили звернути увагу на додаткові надбавки педагогам, завантаженість та результати ЗНО, результати роботи і обговорити додатково це питання із директорами  навчальних шкільних, дошкільних  та позашкільних закладів.

10. Розглянуто прект рішення про визначення пішохідної зони на відрізку вулиці Грушевського від будинку № 54 до будинку №74. Обговорення проекту тривало більше року, інформація була доступна на офіційному сайті громади.

11. У розділі  «Різне»:
Відбулося обговорення  інформації   про  погодження  проекту рішення сесії  Старосинявської  селищної  ради «Про  формування  старостинських  округів  на  території Старосинявської  селищної  ради   та  призначення  перших  місцевих виборів  старост сіл», про що інформувала  керуючий справами  апарату селищної ради, Оксана Олександрівна Бондарчук.  Члени виконкому надали пропозицію врахувати в проекті рішення формування старостинських округів «на  базі» колишніх сільських рад.

Про  порушення вимог Кодексу цивільного захисту України автозаправною станцією по вул. Грушевського у смт. Стара Синява, інформував начальник районного сектору  ГУ  ДСНС в Хмельницькій області Валентин Володимирович Матіяш, наголосив на створенні тимчасової комісії із перевірки роботи  даної станції.

Участь в засіданні виконавчого комітету взяв голова райдержадміністрації Ігор Русий, який інформував членів виконкому про необхідність  дотримання правил харчування  в навчальних закладах селищної ради, та погашення заборгованості заробітної плати в районній раді. Голова громади Віталій Здебський наголосив, що перше питання розглядається селищною радою, проводяться  проби питної води, це питання буде заслухано на наступному виконкомі, а щодо погашення заборгованості іншої установи, то це питання неодноразово розглядали на сесії селищної ради, нині є дефіцит селищного бюджету 1100 тис. грн., тому надалі  його обговорення продовжать на засіданнях постійних депутатських комісій.

З інформацією, як запобігти шахрайству, із заходів кібербезпеки  виступив Віктор Іванович Попович, начальник сектору превенції  Старосинявського відділення Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області, наголосив не звертати уваги на СМС, що містять сумнівний характер, або дзвінки, які просять повідомити останні цифри карточок банку.   

Голова виконавчого комітету Віталій Едуардович Здебський підбив підсумки роботи виконкому,  узгоджено  питання, що потребують додаткового обговорення на нарадах та прийняття відповідних рішень в основному в соціальній сфері.  

Фото без опису


Прес-служба ОТГ.