Фото без опису  До голови Об’єднаної територіальної громади  Віталія  Здебського  звернулися за порадою і допомогою мало захищені родини із сіл Адамполя та Миколаївки.  Голова громади  провів  оперативну нараду , на яку запрошено:

Лакусту С.В. – заступника  селищного голови з питань діяльності виконавчих органів;

Макогонського В.М. – головного  лікаря  центральної районної лікарні,

Бондарчук О.О. – керуючого  справами апарату селищної ради  (секретаря).

Богомол І.М. – спеціаліста  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Маліновського  М.Й. – депутата  Старосинявської районної ради.

 На порядку  денному були питання:

  1. Розгляд звернення депутата Старосинявської районної ради Маліновського М.Й. щодо надання допомоги жительці с. Миколаївка Вініченко В.В.
  2. Розгляд  заяви Тукала С.В. щодо надання грошової допомоги на лікування його неповнолітній сестрі.

1. Розгляд звернення депутата Старосинявської районної ради Маліновського М.Й. щодо надання допомоги жительці с. Миколаївка  Вініченко В.В.

Слухали: Маліновського М.Й.

Вирішили:

Заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів

Лакусті С.В. спільно з головним лікарем ЦРЛ та з спеціалістами ЦСССДМ забезпечити проведення обстеження сім’ї Вініченко В.В. з метою визначення потреби в різних видах допомоги.

2. Розгляд заяви Тукала С.В. щодо надання грошової допомоги на лікування його неповнолітній сестрі.

 Підсумки наради підвів  селищний голова  Здебський Віталій Едуардович, було вирішено: заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Лакусті С.В. спільно з головним лікарем ЦРЛ та з спеціалістами ЦСССДМ забезпечити проведення обстеження сім’ї Тукала С.В. з метою надання грошової допомоги на лікування неповнолітньої сестри.

Протокольно доручено - заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  Лакусті С.В. спільно з головним лікарем ЦРЛ та з спеціалістами ЦСССДМ забезпечити:

  1.   Проведення обстеження сім’ї Вініченко В.В. з метою визначення потреби в різних видах допомоги.
  2. Проведення обстеження сім’ї Тукала С.В. з метою надання грошової допомоги на лікування неповнолітньої сестри.

Фото без описуРобоча група виїхала до родин і провела обстеження, злучаючи необхідні служби та в.о. старост сіл.  Долучилися до справи депутат районної ради, голова РО ПП ВО «Батьківщина» Микола Маліновський, який  забезпечив родину Вінніченко  продуктами харчування,  голова районної ради Василь Франчук подарував електроплитку, а заступник селищного голови Світлана Лакуста  вручила мобільний телефон.

  Виїзна оперативна група  зробила висновки, що  кожна родина із мало захищених та малозабезпечених верств населення маю свою специфіку: є родини, які  в розумних межах роз приділяють і витрачають кошти, які платить їм держава на дітей, а є такі, що вживають спиртні напої, тому повинен бути жорсткий контроль за такими батьками і їхніми сім’ями саме соціальних служб.

  Враховуючи результати  обстеження голова громади Віталій Здебський відреагував оперативно і відправив на допомогу рятувальників Старосинявського сектору ГУДНСУ, які почистили криницю в с.Миколаївка і надали допомогу родині, в якій отримала опіки дитина  в наслідок пожежі.

Прес - служба ОТГ