Фото без описуУ РАМКАХ ДОГОВОРІВ СОЦІАЛЬНОГО ПАРТНЕРСТВА

Дозвольте мені висловити слова вдячності від себе особисто та Старосинявської ОТГ керівникам та колективам агроформувань за співпрацю згідно договорів соціального партнерства. Земля на сьогодні є основним бюджетоутворюючим джерелом, тому саме завдяки вашій тісній, цілеспрямованій співпраці та громади вдалося зробити кращим розвиток інфраструктури сіл, виконати нагальні роботи, про які неодноразово говорили в селах. Завдяки тісній співпраці із агроформуваннями маємо такі результати:

1.Агропродукт» (колишній ПРАТ «РАЙЗ-Максимко»): (Роман Марценюк) закуплено 850 м.п. труб за 150 тис. грн. для прове­дення мереж водогону с.Паплинці.

2. Старосинявська ОТГ спі­впрацювала із агропідприємства­ми протягом 2019 року: агро­формування закупили щебінь, а селищною радою проведено роботи з ямкового ремонту доріг. ТОВ «Велес-Агро-М» (Степан Загородній) - близько 500т ще­беню, СФГ «Поділля» (Те­тяна Сопрук) - близько 300т, разом із селищною радою проведено ямковий ремонт комунальних доріг: Чехи, Залісся.

3.У співпраці із ПСП «Обрій» із селищною радою (керівник Олександр Крот) проведено капітальний ремонт вуличних доріг (здійснено асфальтування) в с.Теліжинці. Із селищного бюджету виділено 94,8 тис. грн. на придбання 439 т щебеню.

4.У співпраці селищної ради із ТОВ СП «Нібулон» (Олександр Кобченко) підприємством закуплено 414 т щебеню для поточного ремонту сільських доріг в селах Нова Синявка та 100 т щебеню на вулицях Центральна, Коцюбинського та Богдана Хмельницького в с.Дашків­ці. Підприємством виготовлено проектно-кошторисну документацію на поточний ремонт водозабірної сверд­ловини та приєднано її до лінії електроживлення в с. Буглаї.

5.У співпраці із ФГ «Новосинявське» (Сергій Кравчук), ПП «Сьомаківське» (Василь Сташко), ТОВ «Агроінвестзерно» (Леонід Гуменюк) із селищною радою проведено ямковий ремонт кому­нальних доріг у селах Ілятка, Сьомаки, Дашківці.

6. АП НВП «Візит»: У серпні 2019 року на сільських кладовищах Яблунівки та Цимбалівки завершено побудову частини парканів та воріт. У спі­впраці селищної ради із ВП НВП «Візит» (керівник Микола Юрчи­шин) роботи завершено, встановлено 82 п.м. паркану на Цимбало­вецькому кладовищі та 92 п.м. – на Яблунівському, на будівництво використано 106 тис. грн.

7.ТОВ «Хмільницьке»: У рамках соціальної угоди із селищною ра­дою керівництво ТОВ «Хмільни­цьке» спрямувало близько 500 тис. грн. на допомогу в закупівлі 11 км 100 м труб для проведення мереж водопроводів у насе­лених пунктах громади: Ожарівці, Пишках та Мшанці та 65,5 тис. грн. підприємство виділило на придбання відповідних матеріалів для освітлення цих сіл.

Підприємством закуплено 5 енергозберігаючих вікон і встановлено у будівлі Мшанецького СБК.

8.У с.Пасічна об’єднали зусил­ля для проведення ремонтних робіт сільського будинку культури, бібліо­теки та частини приміщення музич­ної школи селищна рада і місцеве господарство ДП ДГ «Пасічна». До спільної справи із благоустрою бу­дівель долучилося господарство ДП ДГ «Пасічна»: надано працівників для проведення ремонту; в Пасічнян­ському СБК оновлено підлогу 15 кв. м., встелено дошками; у місцевій бібліотеці і цьому ж СБК побілено приміщення назовні, реставровано сходи. Селищною радою спрямовано кошти для встановлення метало­конструкцій над центральним входом Пасічнянської музичної школи для побудови піддашку над сходами.

9.Відкрито пам’ятник загиблим воїнам із с.Па­плинець у роки Великої Вітчизняної війни. Його по­будовано завдяки тісній співпраці селищної ради в умовах соціальних угод із ТОВ «Агрохімпродукт». Організовано роботу з будівництва за допомогою Старо­синявської філії ТОВ «Поділля-Агропродукт» (керівник Роман Марценюк); ТОВ «Агрохімпродуктт» (Олександр Рибалко).

10.Хочу наголосити, що найактивнішою є співпраця селищної ради із Благодійним Фондом «Разом з КЕРНЕЛ», представника­ми якого в рамках договорів соціального партнер­ства із Старосинявською селищною радою, враховуючи по­бажання людей, у 2019 році вклали в інфраструктуру населених пунктів та різних сфер діяльності Старосинявської ОТГ близько півмільйона гривень.

  • 1.Криниця по­ряд із Заставецькою церквою Свято-Різ­два-Пресвятої Бого­родиці потребувала капітального ремон­ту. Селищною радою організовано робо­ти з ремонту. Бла­годійним Фондом «Разом з КЕРНЕЛ» в рамках соціальної угоди спрямовано близько 80 тис. грн. на проведення капітального ремонту криниці та благоустрою території: замінено споруду над криницею на сучасну, нову; встановлено ковані лавки; проведено лінію електропередач і встановлено два фонарі; плиткою викладе­но сходи, які ведуть до джерела; територію прикрашено квітами.
  • 2.Важливою є співпраця селищної ради з БФ «Ра­зом з Кернел» із будівництва мереж водогонів. Врахо­вуючи ситуацію та бажання мешканців сіл в рамках соціальної угоди із селищною радою керівництвом Благодійного Фонду закуплено більше 3,4 км труб на суму 100 тис. грн. у с.Паньківці та 3 км труб на суму 95 тис. грн. у с.Олексіївка, с. Пилява.
  • 3.У терапевтичне та дитяче відділення Староси­нявської центральної районної лікарні придбано для зберігання ліків та відповідної продукції кухні з на­лежним температурним режимом, у рамках соціаль­них угод селищної ради із БФ «Разом з КЕРНЕЛ», два сучасних холодильники «Atlant».
  • 4. У День Захисника Вітчизни з метою вшанування пам’яті загиблих героїв сьогодення, воїнів, які бороли­ся, борються і віддають своє життя за незалежність нашої Батьківщини на сході України за ініціативою та за сприянням селищної ради та благодійної організації «Благодійний фонд разом з КЕРНЕЛ» в центрі селища встановлено пам’ятник загиблим воїнам-землякам АТО і борцям за незалежність України. В умовах договорів соціального партнерства БФ «Разом з КЕРНЕЛ» спряму­вали 57,5 тис. грн. на пам’ятну стелу.
  • 5. Із благоустрою парку в смт.Старій Синяві на вулиці Гру­шевського та Пам’ятного знаку чорно­бильцям, на який витрачено 63 тис. грн., закуплено тротуарну плитку, бордюри, щебінь та відсів на суму 46,6 тис. грн., селищною радою організо­вано виконання робіт. Благодійною організацією БФ «Разом з КЕР­НЕЛ» спрямовано 61,2 тис. грн. на проведення будівельних робіт у парку та 17,7 тис. грн. на придбання паркових лавок.
  • 6. БФ «Разом з КЕРНЕЛ» встановлено нові ворота на кладовищі в с.Гонча­риха - 80 м.п. нового паркану для огородження території. Ро­боти із встановлення паркану виконано на суму 26,5 тис. грн. Надав допомогу депутат селищної ради Михайло Ганах, котрий залучив техніку для підвозу води та навантажувач для планування території. У с.Іванківці БФ «Разом з Кернел» закуплено 130м пар­кану для обгородження території кладовища та про­ведено роботи із встановлення на суму 25 тис. грн.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису