Фото без опису1. Мережі водогонів.  У 2019 році Старосинявська ОТГ продовжила роботи із вирішення одного із найкритичніших питань – забезпечення водою населення.

Так, за 2019 рік збудовано 22,6 км. мереж вуличних водогонів (ІІ-га частина), зокрема: вуличних мереж водопо ст ачання вулиць Перемоги, Вишневої, Садибської, Долинської, провулків Шкільного, Перемоги в с.Пишки, на що використано 1 млн. 67,7 тис. грн.; водопостачання вулиць Левицького, Садової, Шкільної в с.Ожарівка – 821,2 тис. грн.; водопо ст ачання вулиць Кільцевої, Дружби, Колективної, Виробничої, Шкільної, провулку Вишневого в с.Паньківці - 1 млн. 466,6 тис. грн.; водопостачання вулиць Виробничої та Польової в с.Паньківці – 385,5 тис. грн.; вулична мережа водопроводу с.Харківці - 1 млн. 562,6 тис. грн.; вулиць Незалежності, Центральної, Б.Хмельницького, Першотравневої, Садової в с.Мшанець - 1млн. 423,7 тис. грн. На виготовлення проектно-кошторисної документації вуличних мереж водогонів та проведення їх експертизи із селищного бюджету використано 460,8 тис. грн.

На будівництво водогонів із субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури територіальної громади витрачено 6 млн. 266,2 тис. грн.

Проведено поточний ремонт водозабірної свердловини та приєднано її до лінії електроживлення в с.Мшанець. На виконання даних робіт із селищного бюджету необхідно 209,1 тис. грн.

Фото без опису

2. Капітальний ремонт каптажу.  З метою надання якісних послуг із водопостачання, налагодження відповідного тиску води у водопроводі у 2019 р. проведено капітальний ремонт огорожі каптажа та артсвердловини на Христосові у смт.Старій Синяві. Із селищного бюджету на виконання заходів програми «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки направлено 701,2 тис. грн. Забезпечення безпеки каптажа та артезіанської свердловини – на часі, і є досить важливим, оскільки з даних джерел здійснюється водозабезпечення майже усіх жителів смт.Стара Синява.

Фото без опису

3.Капітальний ремонт Старосинявського дитсадка.

Враховуючи десятки звернень громадян проведено капітальний ремонт будівлі (термомодернізацію) Старосинявського ДНЗ №1 «Зернятко». Видатки склали понад 2,8 млн. грн., передбачених на соціально-економічний розвиток та 16,6 тис. грн. коштів селищного бюджету. Дитсадок розраховано на 140 місць. Повністю завершити благоустрій на об’єкті плануємо у 2020 році.

Фото без опису

4.Завершено будівництво Пилявської амбулаторії.

Збудовано та введено в експлуатацію Пилявську амбулаторію загальної практики сімейної медицини на вул. Жукова в с.Пилява, видатки з селищного бюджету склали 835 тис. грн. та субвенція з державного бюджету на здійснення заходів , спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, разом на будівництво та обладнання закладу, - 8 млн. 445 тис. грн. Більше 2 тисяч жителів дев’яти навколишніх сіл будуть обслуговуватися в сучасній амбулаторії.

 

5. Завершено будівництво сучасного спортивного майданчика.

Cтворено необхідні умови для розвитку спорту та оздоровлення молоді Старосинявської об’єднаної територіальної громади. Збудовано сучасний просторий спортивний майданчик із штучним покриттям на вул. Грушевського, 17 в смт.Стара Синява, частка співфінансування із селищного бюджету склала 754 тис. грн. та із державного бюджету виділено 749 тис. грн.

Фото без опису

6. Завершено будівництво тротуару.

Завершено роботи з капітального ремонту тротуару на вулиці Івана Франка у Старій Синяві. Тротуар знаходився вкрай незадовільному технічному стані, через значну багаторічну зношеність його експлуатація вимагала кращого. Для створення зручності пішоходів та водіїв селищною радою проведено усі необхідні обсяги робіт. Витрати склали 1 млн. 445,8 тис. грн., з яких 547,7 тис. грн. із селищного бюджету та 898,1 тис. грн. – субвенція на формування інфраструктури громади.

Фото без опису

7. Продовжено реконструкцію приміщень Старосинявського НВК.

Продовжуємо роботи з реконструкції Старосинявського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» ім. О.Романенка в смт. Стара Синява. Тут вже за 2019 рік освоєно 3 млн. грн. ДФРР (державного фонду регіонального розвитку) та 94 тис. грн., як частка співфінансування із селищного бюджету. Для повного завершення реконструкції даного об’єкту (роботи із капітального ремонту приміщення спального корпусу Старосинявського НВК (маленької школи), на 2020 р. планується 3,2 млн. субвенції з державного бюджету та завершення робіт на об’єкті.

Фото без опису

НАДАЛИ ВСЕБІЧНУ ПІДТРИМКУ СТАРОСИНЯВСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ ЛІКАРНІ

Старосинявська ОТГ в області була єдина, яка взяла на баланс комунальних об’єктів селищної ради Старосинявську центральну районну лікарню і зберегла робочі місця, приміщення та надала із селищного бюджету фінансування на відповідні медичні програми розвитку.

У 2019 році проведено поточний ремонт системи опалення та каналізаційних мереж приймального відділення ЦРЛ, на що затрачено 138,5 тис. грн. із селищного бюджету.

У листопаді розпочато будівельні роботи з капітального ремонту приміщень приймального відділення КНП «Старосинявська ЦРЛ» у зв’язку з критичним станом приміщення. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить - 1 млн. 498 тис. 906 грн. Проходить заміна дверей на енергозберігаючі, облицювання стін гіпсокартоном, встелення підлоги керамічною плиткою. Фінансування спрямовано із селищного бюджету. Частину робіт планується завершити у 2020 році.

Фото без опису