Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання оргкомітету з проведення пам’ятної дати в історії України 22 червня 1941 р. – 77 річниці від початку великої Вітчизняної війни, яке провів селищний голова Віталій Здебський. Участь в роботі взяли представники комунальних установ селищної ради, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету та апарату селищної ради. На оргкомітеті обговорено організацію та проведення пам’ятної години, вшанування світлої пам’яті жертв війни покладанням квітів.

Працівники селищної ради поклали квіти до пам’ятника Загиблого воїна та Меморіалу Слави з нагоди цієї дати і вшанували пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання.

 

З історії: 22 червня 1941 р. Німеччина напала на Радянський Союз. Ще 18 грудня 1940р. Гітлер підписав директиву № 21 «Барбаросса» (від імені німецького імператора XII ст., який безславно загинув під час третього хрестового походу). Відповідно до цього плану війна повинна була тривати 1,5—2 місяці і за цей час війська мали вийти на рубіж Архангельськ — Волга — Астрахань. Фашистська армія налічувала на той час 190 дивізій, з них 157 німецьких, 47 тис. гармат, 4,3 тис. танків, 5 тис. літаків. У союзі з Німеччиною виступили Фінляндія, Угорщина, Румунія, Італія. Загальна чисельність Червоної Армії складала понад 5 млн. чол. … Війна тривала 5 років.

Фото без опису

 

Оргкомітет.