Фото без описуУ селищній раді завершили роботу постійні депутатські комісії, які вели планомірну роботу до 33-ої чергової сесії Старосинявської селищної ради, на порядок денний якої виносилося 29 питань. Участь в роботі комісій взяли селищний голова Віталій Здебський, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин, котрі детально зупинялися на питаннях порядку денного та роз’яснювали ситуації.

На комісіях депутати селищної ради запропонували замінити в порядку денному питання №7 на 1. питання «Про реорганізацію Пишецького навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад, загальноосвітньої школи – І ст.» Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області шляхом перетворення в Пишецький заклад дошкільної освіти Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області.», про що інформував начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук та додатково внести в порядок денний питання 2. № 29 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки», залишити розділ «Різне» для виступів керівників та присутніх.

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради Петро Постернак ознайомив із Звітом про виконання Програми «Турбота» Старосинявської селищної ради на 2016-2017 роки та інформував про затвердження Програми «Турбота» Старосинявської селищної ради на 2018-2020 роки.

Фото без описуНа заходи програми на 2018 рік виділити 835 тисяч грн., 1 млн. 25 тисяч грн. – на 2019 рік. На сьогодні звернулося біля 300 тисяч чоловік на отримання допомоги на лікування, щоб її виплатити, необхідно затвердити цю програму.

Обговорюючи питання «Про комісію з надання одноразової матеріальної допомоги.», про що інформувала Мирослава Кузьмич, начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради, поступила пропозиція в Положенні про комісію з надання одноразової матеріальної допомоги внести у 4 –й пункт правки – «Якщо сума допомоги 3 тисяч грн. – приймає рішення дана комісія на засіданні.»

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради Петро Постернак доповів «Про внесення змін до програми «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016 -2020 роки.»

Під програму потрібно виділити 710,5 тисяч грн., для завершення робіт водогонах по селах Пасічна, Гречана, треба зробити з’єднання із баштами; 382,7 тисяч грн. на благоустрій санітарної зони, 105 тис. грн. потрібно на введення в дію водогонів. Проектно-кошторисну документацію на каналізацію – 83 тис. грн. Орієнтовна вартість проекту 7 млн. 800 тис. грн. з Державного бюджету субвенція та плануємо 7 млн. 700 тис. грн. з місцевого бюджету.

Симчишина Г.Г. запитувала, яка ситуація введення в дію водогону по Старій Синяві?

Здебський В.Е., селищний голова, інформував, що 50 тис. грн. нам потрібно на дозавершення робіт по документації та робіт по охоронних зонах, і в червні плануємо ввести в дію водогін, встановити обеззаражувач води, встановити лічильника, до середини червня плануємо його ввести в експлуатацію. Потрібно 8 152 грн. (один) – на отримання сертифікат пуску водогонів. Зробити санітарно-охоронні зони, сплатити за дозвіл на спецводокористування.

Підопригора М.М., цікавилася, яка ситуація по Паплинцях з будівництва водогонів?

Здебський В.Е. повідомив, що проходить експертизу, 2 місяці часу на пошук виконавців від дня оголошення тендеру, почнуться робити, є 669 тисяч грн. Однієї свердловини для усього села мало, треба дві свердловини. 400 тисяч грн. використано на свердловини.

Фото без опису

У питанні «Про затвердження Плану соціально – економічного розвитку Старосинявської селищної ради на 2018 рік.» була пропозиція планово-бюджетної комісії внести пункт до Програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Старосинявської селищної ради Хмельницької області на 2017 – 2018 роки – «Поточний ремонт дороги загального користування «Стара Синява – Травневе», 400 тис. із селищного бюджету та 800 тис. грн. із інших джерел фінансування.»

Депутати детально обговорили питання «Про внесення змін до селищного бюджету 2018 року» та «Про встановлення розміру пайової участі у розвитку інфраструктури на території Старосинявської селищної ради», в останньому запропоновано згідно заяви встановити 10% пайової участі від вартості будівництва.

Різні пропозиції та думки висловили депутати під час розгляду питань:

«Про формування старостинських округів на території Старосинявської селищної ради.» та « Про призначення перших місцевих виборів старост сіл Старосинявської селищної ради.», про що доповіли депутат селищної ради, ініціатор винесення даних питань, Володимир Кондратюк, депутат селищної ради, та Оксана Бондарчук, керуючий справами апарату селищної ради.

На спільному засіданні двох комісій поступили пропозиції: -обєднати в один старостинський округ села Іванківці, Йосипівка, та Теліженці, Уласово-Русанівка та офіс надати в Старій Синяві, для зручності жителям; а також розглянули та обговорили варіанти і прописати в проекті рішення, що ці села обслуговуються в.о. старостою найближчого села; на часі не проводити вибори, а кошти використати на розвиток інфраструктури: ремонт доріг і будівництво водогонів у селах. Враховуючи напрацювання пропозицій спільного засідання усіх депутатських комісій у березні 2018 року, старостинські округи фактично були сформовані на територіях колишніх сільських рад, аналізуючи усі можливі та ґрунтовні пропозиції, депутати зосередились на 4-ох селах, які колись входили до Старосинявської селищної ради. Якщо враховувати бажання окремих керівників господарства, пропозиції сходів сіл, то були розбіжності, і депутати прийшли до рішення, що це є нераціонально, староста не буде належним чином загружений на 160 чоловік населення. В основу ставили планомірне розприділення, наявність офісів, наголошували на освіченості та досвіді людини, яка матиме бажання йти працювати старостою.

Фото без опису

Внесення до порядку денного сесії питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки”, про що інформувала Наталія Дзюба, заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради, було зумовлено тим, що земельна ділянка має бути документально упорядкована, її призначення - для будівництва амбулаторії в с.Пиляві.

Розглянули зміни до різних програм розвитку, проаналізували зміни до бюджету і більшістю голосів запропонували винести ці питання на сесію.

 

Прес-служба ОТГ.