Готуючись до пленарного засідання 32-ої чергової сесії Старосинявської селищної ради VІІ скликання, працювали постійні депутатські комісії, які розглянули 25 питань порядку денного, що виносилися на чергову сесію.

Фото без опису

На засіданні усіх постійних депутатських комісій поступила пропозиція зняти з порядку денного питання № 11 «Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою» замість нього включити в порядок денний сесії питання «Про розгляд звернень громадян».

Розглядаючи питання «Про внесення змін до складу постійної комісії Старосинявської селищної ради», про що інформувала керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, депутати погодили проект рішення, внесли пропозицію - постійної депутатської комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку обрати заступником голови цієї комісії депутата Кондратюка В.О.

У питанні «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу вФото без опису оренду», яке інформувала заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба, на засіданні постійних комісій була пропозиція встановити по ПАТ «Хмельницькобленерго» (Старосинявський РЕМ) - 8% орендної плати від нормативно-грошової оцінки землі на 49 років.

Запропонували послухати виступ директора Старосинявського РЕМ, ПАТ «Хмельницькобленерго». Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу в оренду запропонували встановити Березюк Н.С. відсоток орендної плати 8% та АП НВП»ВІЗИТ» - 8% орендної плати від нормативно-грошової оцінки землі на 49 років, проте на засіданні інших двох комісій запропоновано Березюк Н.С. залишити 3 %.

Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, запропоновано включити Гаврилюк Г.І., Подзігун В.В., Сень Г.М. та Миколайчук Г.С. і поділити земельну ділянку площею 1,5 га порівну, але на засіданні двох інших комісій поступила пропозиція залишити 1,5 га за Гаврилюк Г.І. жителькою с.Вишневе.

На комісіях депутати розглянули спірні питання, виїхала комісія з питань земельних спорів та депутати в с.Ілятку і по факту вивчили ситуацію.

До питання «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення.», були пропозиції постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку передати земельну ділянку в оренду згідно цільового призначення, після реєстрації договору надати дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки, Крот І.Г. – виключити з проекту.

Укласти договір оренди згідно цільового призначення земельної ділянки, встановивши орендну плату - 5% Крот І.Г., ТОВ «Ресілієнт» (смт. Стара Синява) - 8%.

Про поновлення договору оренди землі, були пропозиції бюджетної комісії встановити Стасюку Р.І. – 8 % орендної плати, ТОВ «Смерічка» - 3% від вартості нормативно-грошової оцінки, інших двох комісій - Стасюку Р.І. – залишити 3%, ТОВ «Смерічка» - 8%.

Про припинення права постійного користування - депутати внесли пропозицію на спільному засіданні двох постійних комісій - ТОВ «АГРОхімпродукт» укласти договір оренди на земельну ділянку згідно кадастрового номеру земельної ділянки.

Про укладання договору оренди землі - на засіданнях постійних депутатських комісій поступила пропозиція встановити громадянам, котрі зайняті комерційними та господарськими справами, 8% від вартості грошової оцінки землі. Основне питання, яке ставилося депутатами, це наповнення селищного бюджету, від чого залежатимуть зарплати учителям та лікарям.

Усі питання вирішили винести на засідання сесії селищної ради.

 

Прес-служба ОТГ.