Фото без описуЧленами Старосинявської районної організації управління Товариства мисливців та рибалок (УТМР) проведено прибирання прибережної зони водойми «Христосів». В рамках місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради, оголошеного із першого квітня до першого травня 2018 року головою громади Віталієм Здебський, на акцію прийшли не тільки члени УТМР, а й небайдужі до стану навколишнього природного середовища жителі Старої Синяви.

Відрадно відмітити те, що культура відпочиваючих на водоймі значно зросла: якщо під час першого прибирання було назбирано вантажівку  і тракторний причіп сміття, то другого разу сміття назбирали один грузовик, а цього разу назбирали два причіпи до легкових автомобілів. Хочеться попросити тих, хто ще не до кінця усвідомив те, що чистоту потрібно підтримувати, а не наводити, бо ж пластикова тара розпадається протягом сотні років, а скляна взагалі вічна, і якщо вона розбита десь в траві, то її осколки несуть безпосередню небезпеку постійно, що супроводжується отриманням травм. Тож, коли ви відпочиваєте на природі, то подбайте про те, щоб місце, де ви проводили час, було чисте і прибране, щоб наступного разу або іншій компанії було приємно відпочити серед краси рідного краю, а не серед сміття…

Для відпочинку на природі на водоймі «Христосів» обладнано п’ять місць столиками з лавочками. Хочу порадувати любителів рибалки тим, що 24 квітня 2018 року проведено зариблення водосховища «Христосів» зарибком річняка коропа загальною масою 500 кг, посадковий матеріал середньою наважкою 40 гр. це приблизно 12500 шт. зарибок придбано в рибгоспі м. Бар за рахунок членів Старосинявської РО УТМР. Автомобіль для перевезення зарибку надав Старосинявський рибгосп, заправку автомобіля здійснив Миколаєць Олег. Зариблення проводилось в присутності комісії в складі: Остапець В.Д., Трегуб В.В., депутат селищної ради Лучіцький О.І., Дацьков М.Г., Балла В.М., Луценко І.М.

Шановні рибалки! Вкотре звертаюсь до вас з проханням та врешті -решт з вимогою закону про те, щоб ви дотримувались правил рибальства і вимагали їх виконання від інших рибалок. Дотримуйтесь закону, правил благоустрою, давайте разом берегти багатства природи!

Фото без опису

 

Голова ради Старосинявської РО УТМР

В.Д.Остапець