Ось уже 23-тій раз завітало на Старосинявську землю традиційне свято поезії «Старосинявська весна - 2018», яке відбулося 27 квітня 2018 року в читальному залі центральної районної бібліотеки. Весна надії, радості, любові. Це та пора, коли все пробуджується, оживає, набирає сили. Пора, яка асоціюється із ніжністю первоцвіту, співом перших пташок, цвітінням яблук і бузку.

Ведуча свята бібліотекар відділу обслуговування Наталія Данілкович повідомила, що сьогодні в нашій бібліотеці зібралися люди, яким не байдужі рідне слово, теперішнє і майбутнє української літератури, наша чудова українська мова. У цій залі зібралися люди, які мають у серці джерелинку, котра прагне до світлого і красивого. А поезія і є отим світлом, яке живить нас повсякчас. Наталя Петрівна представила гостей «Старосинявської весни»: Сердунич Л.А., голову районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, засновника і голову райлітоб’єднання «Джерелинка», Осадчука О.Г. (с.Нова Синявка), Шафінську Р.Б. (с.Заставці), Хуторян Т.А. (смт.Стара Синява), Смольську К.О. (с.Пасічна), Ревнюк Ю. (с.Іллятка).

Зі святом поезії привітання висловив начальник відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради Богдан Німець та вручив диплом за участь у конкурсі з національно-патріотичного виховання молоді Любові Сердунич. Піснею «Стара Синява» тріо РБК привітали гостей і всіх учасників свята. Також свої вітання учасникам та гостям свята передав у електронному листі наш земляк, поет, член Національної спілки письменників України, автор багатьох поетичних збірок С.В.Цушко, а також до свята зробив для чотирьох бібліотек ОТГ подарунок – передплатив періодичне видання «Літературна Україна», за що йому бібліотекарі і користувачі щиро вдячні.

На святі представила свою творчість письменниця, просвітянка, дослідниця голодоморів, краєзнавець, голова районного літературного об’єднання «Джерелинка» Любов Сердунич та подарувала для районної бібліотеки нові книги. Цікавою була розповідь жителя села Нова Синявка Осадчука О.Г., який презентував свої нові книги «Історія села Нова Синявка» та «Село моє Нова Синявка» та прочитав власні вірші.

Привітала всіх присутніх зі святом та прочитала свої нові вірші Тетяна Хуторян, яка є постійним учасником поетичного свята.

Свято поезії – це нові знайомства, цікаве спілкування, нові імена. Цього року у рубриці «Відкриваємо нові імена» свою творчість представили Раїса Борисівна Шафінська з села Заставці та Каріна Олексіївна Смольська із села Пасічна, які познайомили зі своїми творами на різну тематику. У нас на Старосинявщині є багато творчої, обдарованої молоді. Від юних поетів-початківців виступила Ревнюк Юля, учениця 11 класу Старосинявського НВК.

Ведуча свята побажала всім учасникам та гостям свята здоров’я, щоб дім повнився щастям і любов’ю та запросила переглянути виставку робіт декоративно-прикладного мистецтва користувачів бібліотеки та бібліотекарів: Полюляк Т.В., Шпак О.В., Налитко Н.С., Данілкович І.В., Данілкович Л.В., Максимович У.І.

Традиційно учасники свята поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, де сфотографувалися на згадку.

«Старосинявська весна -2018» добігла кінця та не завершилась розмова про поезію, як не вичерпується душа, натхненна красою і щирістю, і добром. Тож частіше звертаймо свої душі до поезії, а вже вона зробить наше життя шляхетнішим, світлішим, гідним людини.

Нехай тепло «Старосинявських весен»

Єднає друзів щирих звідусіль!

Красиве слово- це завжди чудесно

Світ рятувати, все-таки, красі!

 

 

 

Прес-служба ЦБС.