Фото без описуСелищний голова Віталій Здебський провів пленарне засідання 31-ої позачергової сесії селищної ради, в роботі якого взяли 20 депутатів. Перед початком сесії голова громади надав слово заступнику голови селищної виборчої комісії Вірі Федорчук, яка представила депутатам новообраного депутата селищної ради Наталію Дмитрівну Чукань по виборчому окрузі №8 (села Сьомаки, Буглаї, Дашківці та с.Хутір Дашківський).

Віталій Едуардович ознайомив із питаннями порядку денного на тридцять першу позачергову сесію селищної ради:

  1. Про перетворення Комунального закладу «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги;
  2. Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Старосинявської селищної ради;

Надав пропозицію включити додатково в порядок денний сесії ще одне питання: Про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію вуличних мереж водопроводу та водопостачання). Пояснив, що його терміновість пов’язана із отриманням Старосинявською ОТГ чергової інфраструктурної субвенції, 20 квітня МінРегіонБуд проведено селекторну нараду, а до 4 червня громада має подати заявку на отримання субвенції.

Депутати затвердили порядок денний. Обрали лічильну комісію у складі: голова комісії Юрій Гурин, члени комісії – Віталій Дроздовський, Володимир Дворніцький.

Розглянули питання - Про перетворення Комунального закладу «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Інформувала: заступник селищного голови Світлана Віталіївна Лакуста.

Світлана Віталіївна розповіла про медичну реформу, детальніше зупинилася на процесі перетворення Комунального закладу «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги, відповіла на запитання депутатів щодо призначення керівника центру – є законом визначена процедура призначення головного лікаря ЦПМСД, після створення установи оголошується конкурс, конкурсна комісія опрацьовує результати і свій висновок подає селищному голові, який призначає керівника даного закладу.

Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Старосинявської селищної ради.

Інформувала: заступник селищного голови Світлана Віталіївна Лакуста.

Розповіла про результати роботи робочої групи з цього питання. Зосередила увагу депутатів на тому, що в НАІС необхідно подати рішення сесії селищної ради про перейменування вулиць та провулків, оскільки в систему вносяться зміни назв згідно рішень сесій. У зв’язку з тим, що вулиці не перейменовані, створюється проблемна ситуація з роботою нотаріусів, працівників Держгеокадастру, не переоформлюється спадщина, накопичилася база документів.

Депутати підтримали питання і прийняли рішення позитивно.

Про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію вуличних мереж водопроводу та водопостачання.

Інформував: перший заступник селищного голови Андрій Андрійович Карпушин, який детально ознайомив депутатів із напрямками робіт по реконструкції та будівництву водогонів у селах.

Депутати із головою громади В.Здебським обговорили питання щодо введення в дію водогонів, проведення заходів на покращення інфраструктури населених пунктів: на запитання депутата Л.Назаренко, що буде зроблено в Пиляві, голова громади інформував, що селищною радою було подано проект на будівництво амбулаторії сімейного лікаря, на що планується 4,5 млн. грн., субвенції, 20 % співфінансування із селищного бюджету – а це 900 тис. грн. В проекті передбачено не лише будівництво амбулаторії, а квартира сімейному лікарю та автомобіль. Окрім того тривають пусконалагоджувальні роботи по водогонах, які були побудовані у 2017 році, планується друга черга будівництва та реконструкції водогонів у селах: Іванківці, Паньківці (окремі вулиці), Харківці, Бабине, Пишки, Мшанець, Лисанівці (окремі вулиці), Йосипівка; відбувся ямковий ремонт по вул. Ватутіна та Грушевського у Старій Синяві, тривають роботи із благоустрою. На загальних зборах громадян в с.Адамполі була пропозиція використати кошти від пайової участі на ремонт доріг, було дано доручення в.о. старости та діловоду обійти кожне домогосподарство і провести аналіз, що більшість людей хочуть робити у селі.

 

Голова громади подякував працівникам комунгоспу за проведення робіт із благоустрою під час оголошеного місячника благоустрою, рятувальникам Старосинявського РС ДСНС за надану допомогу в розчистці кладовищ та ліквідації аварійних дерев, працівникам РЕМ, які продовжують роботи з освітлення с.Яблунівка.

На цьому порядок денний 31-ої позачергової сесії селищної ради вичерпано.

Голова громади Віталій Здебський подякував депутатам за роботу і співпрацю, запросив на 32 сесію селищної ради на 11 травня 2018 року.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.