Фото без опису Голова громади Віталій Здебський  організував  роботу з освоєння субвенційних коштів. 64 об’єднані громади вже подали до Мінрегіону 305 заявок на інфраструктурні проекти, які планують реалізовувати за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму більше 384 млн. грн.

Про це детально йшла мова під час третього засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами рад об’єднаних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державної субвенції на формування інфраструктури, участь в якій взяв голова Старосинявської ОТГ Віталій Едуардович Здебський.

 

 

Фото без опису


   У 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.

 

 


   Після  наради у Міністерстві селищним головою В.Здебським було скликано 10 червня 2016 виконавчий комітет, де члени виконкому розглянули пріоритетність освоєння коштів – погодили  форми проектів: 

Фото без опису

  • Реконструкція шахти ліфта з заміною ліфтового обладнання головного корпусу Старосинявської  центральної районної лікарні по вул. Грушевського, 15 в смт. Стара Синява Хмельницької області»
  • Реконструкція котельні  Старосинявського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» по вул. Грушевського, 17 в смт. Стара Синява Хмельницької області»
  • Реконструкція частини водогону  в смт. Стара Синява Хмельницької області
  • Будівництво тепло генераторної з встановленням твердопаливного котла Старосинявського ДНЗ №2 «Теремок» по вул.  Цукрозавод, 1 в смт. Стара Синява Старосинявського району Хмельницької області.

 24 червня 2016 року  голова громади Віталій Едуардович Здебський провів  шосту чергову сесію селищної ради сьомого скликання, де депутати обговорили даний проект і прийняли рішення: 
 
Про  затвердження  проектів, 
які фінансуються  за рахунок 
субвенції  з Державного  бюджету

Відповідно до ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», постанови Кабінету Міністрів  України від 16 березня 2016 р. №200 «Деякі питання надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад», розглянувши відповідні проекти заявок та розроблені проекти виконавчим комітетом  Старосинявської селищної ради,   селищна  рада 

              вирішила:


1.  Затвердити наступні проекти: 

  • Реконструкція шахти ліфта з заміною ліфтового обладнання головного корпусу Старосинявської  центральної районної лікарні по вул.. Грушевського, 15 в смт. Стара Синява Хмельницької області»
  • Реконструкція котельні  Старосинявського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» по вул. Грушевського, 17 в смт. Стара Синява Хмельницької області»
  • Реконструкція частини водогону  в смт. Стара Синява Хмельницької області
  • Будівництво тепло генераторної з встановленням твердопаливного котла Старосинявського ДНЗ №2 «Теремок» по вул.  Цукрозавод, 1 в смт. Стара Синява Старосинявського району Хмельницької області

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію  селищної ради з пФото без описуитань планування бюджету та фінансів.  

Також 24 червня 2016 року  вийшла Постанова Кабінету Міністрів України №395 «Деякі питання надання у 2016 році субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам  на здійснення  заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», де вказано перелік об’єктів та заходів, що фінансуються у 2016 році за рахунок субвенції з Державного бюджету. Враховано Проект по реконструкції водогону с. Пилявка Старосинявського району, на що виділено 324,9 тис. грн.

 


  Наразі триває процедура тендерних торгів.


Прес-служба ОТГ.