Фото без описуНа сьогодні проводиться фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад Хмельниччини (далі – Субвенція), яку отримало 26 ОТГ, що були створені в Хмельницькій області у 2015-2016 роках.

Голова громади Віталій Здебський у складі робочої групи (перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин, представник технічного нагляду Віктор Гавчук та завідувач сектору ДБАК виконавчого комітету селищної ради Олег Ніколаєць) виїхали на місця проведення робіт у селах: Гречана, Пасічна, Перекора, Липки, Мшанець, Лисанівці, Сьомаки, Гончариха, Паньківці, Стара Синява, з метою контролю проведення робіт виконавцями (підрядниками); було обговорено питання оперативності та своєчасності проведення робіт.

Загальний обсяг даної Субвенції на цей рік складає 167 031,2 тис. гривень, з яких на рахунки об’єднаних територіальних громад, станом на 17.11.2017 року, фактично перераховано 148 475,0 тис. грн., тобто 100% від суми, передбаченої розписом на січень – листопад 2017 року. Обсяг освоєння коштів складає 65 752,2 тис. гривень, або 44,3% фактично перерахованої суми.

Громадами заплановано реалізацію 209 проектів у різних галузях. Найбільше коштів спрямовано у галузь освіти. Друге місце по розподілу коштів отримало житлово-комунальне господарство. В галузі ЖКГ реалізується найбільша кількість проектів, які розподілились на два напрямки: мережі водопостачання та вуличне освітлення. На 68 проектів передбачено 36 854,168 тис. грн., що становить 22% від загальної суми Субвенції.

З 68 проектів 31 проект передбачає будівництво або реконструкцію мереж водопостачання загальною протяжністю 114,2 км. та будівництво водозабірних свердловин та веж. Решта, 37 проектів передбачають капітальний ремонт вуличного освітлення та реконструкцію електричних мереж загальною протяжністю 115,2 км.

Найбільшу кількість проектів у цій галузі запланувала  Старосинявська об’єднана територіальна громада –  10 проектів на суму 11 406,9 тис. грн., що становить 100% від передбаченої для неї суми Субвенції. Це об’єкти у селах: виконання робіт по будівництву та реконструкції водогонів у селах - Гречана, Пасічна, Перекора, Липки, Мшанець, Лисанівці, Сьомаки, Гончариха, Паньківці, Стара Синява.

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 Матеріал підготовлено: Управління регіонального розвитку та

будівництва обласної державної адміністрації, прес-служба ОТГ.