У районній державній адміністрації проходили наради з інвесторами та сільгоспвиробниками, що стосувалися розгляду заяв громадян та можливості співпраці. Провів засідання  голова райдержадміністрації Ігор Русий, в рамках яких відбулася  зустріч з потенційними інвесторами — Clever Kunde GmbH, які мають намір налагодження співпраці з місцевими представниками бізнесу щодо будівництва теплиць та тепличних комплексів на території Старосинявського району, та розглянуто заяви місцевих жителів щодо діяльності агрокомпанії «Кернел».

Фото без описуРозглянуто можливість впровадження перспективного проекту  - будівництва Eurex-заводу по переробці відходів, з подальшим продажем продуктів переробки (органічні добрива, теплова та електрична енергія по «зеленому тарифу»)
Крім того компанія має можливість поставляти різноманітну техніку та обладнання, в тому числі сільськогосподарського призначення, що може зацікавити малі та середні фермерські господарства.

Інвестори повідомили про умови та перспективи співпраці з фермерськими господарствами. Йдеться про поставку та установку теплиць, а також нової та б/у виробничої сільгосптехніки з  Німечини  та  прозору співпрацю з органами місцевого самоврядування.

Робота, як запевнили представники інвестора, ведеться повністю у правовому полі. Вони особливо наголосили, що фірма сплачує податки, проводить офіційне працевлаштування робітників.
Якщо компанія знайде порозуміння в районі, будуть укладені угоди про соціальну підтримку розвитку району.
На даний час фірма успішно працює на південних теренах України. 
  Також було обговорено наслідки діяльності  сільгоспформування «Кернел»,  рекомендовано Старосинявській селищній раді та в.о. старости сіл. Пилява, Пилявка, Миколаївка визначитись із земельною ділянкою для розміщення майданчика по зберіганню сільськогосподарської техніки ТОВ «Енселко-агро» згідно рекомендації комісії районної державної адміністрації актом від 25 травня 2017 року.

Офіційний сайт РДА.