У мікрорайоні Старої Синяви – Цукрозавод     відбулися  громадські слухання  з приводу виділення  земельної  ділянки  для будівництва  фотовольтаїчної (сонячної)  електростанції,  орієнтовною площею 20 га на території  нижніх і верхніх  відстійників  Цукрозаводу.

Фото без описуУчасть у громадських слуханнях  взяли  секретар селищної ради  Наталія  Гарник, головний спеціаліст юридичного відділу апарату селищної ради Галина Паращина, головний спеціаліст – інспектор по контролю за використанням земель відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Дмитро Осадчук,   депутати селищної ради Андрій Лакуста, Галина Симчишина, Юрій Гурин.  Присутні на  заході  представники ТзОВ «Джей  ЕС 1»,  котрі планують  розпочинати  будівництво сонячної електростанції, в перспективі мають створити до 70 робочих місць,  налагодити  виробництво електроенергії   з використанням екологічно чистих технологій.

Проблемою для населення  мікрорайону залишається  випас великої рогатої худоби, якої,  згідно поданих заяв до селищної ради про виділення громадських пасовищ,  нараховується  близько 120 голів. Люди  висловлювали свої думки з цього приводу, просили залишити їм території для випасу  корів. Фактично для пасовища використовується лише певен відсоток земельної ділянки. Багато землі непридатна для ведення сільськогосподарських робіт.

З іншої сторони, інвестори готові обладнати місця для випасу худоби, зробити  спеціальне місце для напування корів, але з розумінням підійти до  відкриття нового підприємства, бо це є робочі місця, розвиток промисловості.  Адже більша частина території відстійників Цукрозаводу захаращена роками, заросла бур’янами, туди звозять сміття, її не використовують належним чином з користю для людей.  І справа тут не в політичних «байках»  окремих політичних сил, які практично не вирішать цього питання,  а в реальних фактах, які мають врегулювати   самі  жителі  з допомогою  інвесторів, депутатів селищної ради.

Тому інвестор організовує поїздку для депутатів селищної ради та бажаючих мешканців території  Цукрозаводу на діючі підприємства сонячних електростанцій, які уже  встановлено та вони працюють  в інших районах . Кожен із  відвідувачів  зможе  побачити виробництво і зробити відповідні висновки.


Прес-служба ОТГ.