Питання  діяльності новозбудованого заводу «ЕЛЕВАТОР  БУД  ІНВЕСТ» викликало серед населення Старосинявщини різні думки,  враховуючи специфіку виробництва та  потужність підприємства, керівництво заводу почало налагоджувати шляхи співпраці з громадою сіл Липки, Адампіль, Перекора,  вкладаючи в розвиток соціальної сфери кошти та допомагаючи різними видами робіт, транспортом та будівельною технікою. 

  Проте, на жаль, на політичній основі виникли суперечки щодо правомірної діяльності заводу в окремих депутатів районної ради. Дане питання підіймалося на сесії Старосинявської селищної ради і депутати вирішили створити робочу групу із компетентних осіб та відправити їх  в Адампіль для вивчення ситуації, що склалася. Робоча група, яку очолив голова громади Здебський Віталій Едуардович,  у складі: депутатів селищної ради Об’єднаної  Територіальної  Громади: Лучіцького Олега, Кондратюка Володимира, Дворніцького Володимира, першого заступника голови селищної ради Карпушина Андрія, начальника юридичного відділу апарату селищної ради Шевчука Ігора  та в.о. старости Сосняка Віктора побували  на території заводу – екскурсії по будівництву, поспілкувалися  із керівництвом та ознайомилися  із напрямками роботи та необхідною документацією, яка повинна бути згідно чинного законодавства – зокрема,  висновками, наявністю  експертних документів, всіх дозволів на будівництво та ін.

  Робоча груба була поінформована, що на сьогодні близько 60% працюючих на заводі -  населення  громади ,яке працевлаштовано  на підприємстві;  присутні  ознайомилися з  інструктажем по охороні праці.

  Про  результати роботи комісія поінформує депутатів селищної ради на  черговій сесії та детальніше буде поінформовано в районній газеті «Колос».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба  ОТГ.