Фото без описуКомунальна бюджетна установа Старосинявської селищної ради «Старосинявський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія» створений  відповідно до рішення 3-ої сесії Старосинявської селищної ради VІІ-скликання від 29 грудня 2016 року №55. Рішенням 6-ої сесії Старосинявської селищної ради VІІ-скликання від 17 травня 2016 року №30 затверджено положення комунальної бюджетної установи Старосинявської селищної ради «Старосинявський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія».

З 1 липня 2016 року Старосинявський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія» розпочав діяльність. Відповідно до розпорядження селищного голови від 30 червня 2016 року №107/2016-р/к директором центру призначено Герасимчук Ірину Володимирівну з 01.07.2016р., яка провела реєстрацію новоствореної юридичної особи. З 04.07.2016р. прийняті на роботу 6 працівників,  кількість  штатних посад 3,75.  Четверо  працівників  працюють за основним місцем роботи, а 3 – за сумісництвом.


 

    Центр забезпечує:

1) реалізацію головних завдань, визначених Законами України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", "Про реабілітацію інвалідів в Україні", "Про соціальні послуги" щодо забезпечення права дітей-інвалідів на реабілітацію з метою їх подальшої інтеграції в дитячі колективи дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл.Діти-інваліди, які потребують постійного стороннього догляду і не можуть перебувати в загальноосвітніх навчальних закладах, забезпечуються послугами із соціального і педагогічного патронату виїзною реабілітаційною бригадою за місцем проживання;

2) створення умов для всебічного розвитку, засвоєння дітьми-інвалідами знань, умінь і навичок з метою підготовки їх до здобуття дошкільної освіти з подальшим здобуттям дітьми базової та повної загальної середньої освіти, професійно-технічної та вищої освіти;

3) підготовку батьків або законних представників дітей-інвалідів до продовження (у разі потреби) здійснення реабілітаційних заходів для дітей-інвалідів поза межами Центру;

4) здійснення комплексу реабілітаційних заходів відповідно до індивідуального плану реабілітації дитини-інваліда, складеного з метою реалізації індивідуальної програми реабілітації, з можливим залученням до участі в цьому процесі батьків або законних представників дитини-інваліда;

5) виконання індивідуального плану реабілітації дитини-інваліда та її ІПР;

6) здійснення співпраці з вітчизняними та закордонними реабілітаційними, освітніми, медичними, науковими підприємствами, установами та організаціями з питань реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів.”.

Фото без описуЗгідно акту прийому-передачі  від 12.07.2016р. комісія Старосинявської селищної ради  передала в комунальну власність Старосинявського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія» основні засоби та необоротні активи, малоцінні та швидкозношувані предмети загальної сумою – 176400,79 грн.

Управлінням фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради на утримання комунальної бюджетної установи Старосинявської селищної ради «Старосинявський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія» виділено кошти в сумі 97,5 тис. грн.

У центрі  проходять реабілітацію 8 вихованців.  Це дітки: 2- із с.Івок, 3- із Старої Синяви, 2- із с.Заставець та 1 із с.Цимбалівки. У зв’язку з тим, що центр не забезпечує транспортне обслуговування , дітки із с. Івки та с.Цимбалівки  не мають нагоди кожен день відвідувати реабілітаційну установу, але комплекс виховних заходів з ними продовжується щотижня.

Працівниками центру  розроблено та впроваджується у практику ряд спеціальних виховних та реабілітаційних заходів, які дають можливість належної соціальної адаптації дітям  з особливими потребами.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Прес-служба  центру «Надія».