Фото без описуПитання взяття на баланс громади недобудованого Пасічнянського спорткомплексу неодноразово викликало ряд дискусій в правовому полі та серед громадськості. 
Головою райдержадміністрації І.Русим було адресовано на селищну раду офіційний лист від 25.05.2016 №  41/01-13-1043/2016 щодо  винесення на розгляд сесії  питання взяття в комунальну власність Старосинявської селищної ради незавершеного будівництва спортивно - оздоровчого комплексу  в с. Пасічна. 


Голова громади Віталій Здебський виніс питання на засідання виконавчого комітету селищної ради, де відбулося ґрунтовне обговорення.   Дане питання заставило практично задуматися над  процесом добудови та утримання приміщення, тому була пропозиція членів виконкому  створити робочу групу у складі членів виконкому та спеціалістів –будівельників і правоохоронців у складі: 1. Пузирука О., 2. Дунця В., 3. Мельника В., 4. Карпушина А., 5. Лукінова М. - керівника планово- виробничої групи Старосинявськовго ЦЦР, 5. Матіяша В.,  6. Черниша О.,  7. Бондарчук О., 8. Демчука  В. , які   виїхали на місце й зробили  обстеження будівлі та висновки.
  На основі Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» процедура  передачі об’єктів з державної у комунальну власність врегульована нормами Закону України «Про передачу об’єктів прав державної та комунальної власності». 
 В результаті роботи комісії було виявлено відсутність правовстановлюючих документів та державної реєстрації даного незавершеного будівництва   в Єдиному державному реєстрі майнових прав.  
Відповідно до ч. 2 статті 2 Закону України «Про передачу об’єктів прав державної та комунальної власності»  даний об’єкт не може  бути об’єктом передачі.  
Виходячи з вищевикладеного,   винесення  питання на розгляд сесії селищної  ради щодо  взяття в комунальну власність Старосинявської селищної ради незавершеного будівництва спортивно - оздоровчого комплексу  в с. Пасічна  буде можливим лише після  збирання усіх необхідних даних,  встановлених для цієї процедури чинним законодавством України,  та проведення державної реєстрації об’єкта незавершеного будівництва. 

                                     Перший заступник селищного голови , голова комісії Андрій Карпушин

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису