Фото без описуУ центрі Старої Синяви проходила година мужності за участю молоді краю та учасників бойових дій в зоні АТО і тих, хто служив в аеромобільних військах, яку організували працівники районної дитячої бібліотеки – завідувач дитячою бібліотекою Любов Зваричук та голова спілки учасників бойових дій в АТО Віталій Бакун.  Участь в заході взяли працівники Старосинявської селищної ради та районної ради, депутати селищної ради, депутати районної ради. 

Зібравшись на площі біля колишнього заводу "Темп" учасники громадської організації "Старосинявської Спілки учасників АТО" (воїнів-снайперів десантно-штурмових бригад, розвідників – Віталія Бакуна, Івана Дзюби та учасника АТО, депутата селищної ради волонтера Олега Лучіцького  та інших  учасників заходу  вишикувались у колону і крокували центром Старої Синяви. Цей день встановлено в Україні, враховуючи заслуги Високомобільних десантних військ у зміцненні обороноздатності держави згідно Указу Президента "Про День аеромобільних військ" від 2 серпня 1999 року. Колона у складі близько двадцяти бійців АТО рухається до пам’ятників загиблим воїнам-"афганцям" Євгену Шапку та Миколі Поліщуку, покладаючи свіжі квіти пам’яті – гвоздики, віддавши шану пам’яті, воїни-десантники прибула до адмінприміщення, де встановлено меморіальну дошку загиблому селищному голові Олександру Романенку, відважному розвіднику-десантнику, котрий пройшов двічі Афганську війну, мав 42 стрибки із парашута, завжди був там, де небезпечно, у числі перших героїв-захисників від російської агресії на сході нашої держави, і на жаль, у найскладнішій ситуації на цій неоголошеній війні отримав смертельне кульове поранення від ворожого снайпера. Вшановуючи його світлу пам’ять, побратими-земляки, вклонялись на колінах герою Олександру, побратиму, головними людськими якостями якого були самопожертва і відвага.

Фото без описуХвилиною мовчання учасники заходу вшановують пам’ять загиблого селищного голови та усіх захисників, котрі поклали голови, проливаючи кров за незалежність і цілісність країни на сході нашої держави.


Про відважних і мужніх воїнів повітряно-десантних військ, котрі проходять суворий відбір через безліч напружених тренувань для служби в цих військах, в яких воїни прославлені особливою мужністю й надійністю, розповідають ведучі, відкриваючи  патріотичний захід, учениці 9 класу Старосинявської ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Вікторія Бондарчук та Анна Дроздовська.
Дівчата розповіли про відважних солдатів, яких називають "блакитними беретами", десантниками, розгадували таємниці випробовуваних ними миттєвостей  небезпечної служби. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису