Фото без опису7 рудня у районному Будинку культури відбулися урочисті заходи, присвячені Дню органів місцевого самоврядування в Україні. 

Працівниками районного Будинку культури, Старосинявської ДМШ та відділом культури, національностей, релігій та туризму  організовано святковий концерт за участю творчої молоді краю.

Голова  Старосинявської об’єднаної територіальної громади Віталій Здебський  відкрив захід:

Шановні колеги,

працівники органів місцевого самоврядування, депутати районної та селищної рад, в.о. старост та члени виконавчого комітету селищної ради! Прийміть  найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня місцевого самоврядування в Україні.

Завдяки  роботі  депутатського корпусу селищної ради, структурних підрозділів  та виконавчого комітету селищної ради сьогодні вдається не лише вирішувати чимало непростих питань, а й реалізовувати багато перспективних планів та задумів.

Так, за рік діяльності  Старосинявської ОТГ від часу створення, у яку увійшли 45 населених пунктів, за цей період відбулося  багато змін.  Повірте, досить непросто триває становлення громади, як органу місцевого самоврядування.  Уже виповнилося рік, як громада працює. За цей відрізок часу ми налагодили тісну співпрацю з інвесторами, які працюють на землі в кожному населеному пункті. Як наслідок близько одного  млн. гривень  вони вклали в розвиток соціальної сфери на селах:  це й ремонт доріг, проведення освітлення,  відновлення  закладів соціально-культурного призначення, реконструкція криниць та ремонт водогону та багато інших нагальних питань, які не вирішувалися  протягом десятків років. Кожна проблема потребує часу для знаходження шляхів вирішення, тому, не все відразу – процеси  відбуваються поступово…

Важливими кроками є  робота  громади і депутатського корпусу над освоєнням державної субвенції, якої уже освоїли близько 11  млн. – направили на будівництво водогонів у селі Пилявка,  містечку Стара Синява, встановлення підйомного ліфта в центральній лікарні, будівництво котелень в дитсадку та Старосинявському НВК,  закупівлі необхідної техніки для проведення робіт із благоустрою, будівництва та обробітку землі.

Звичайно, нелегко працювати в умовах реформування та нестабільній соціально-політичній обстановці, але кожен із мешканців громади уже бачить результат, є різні погляди, амбіції,  є різні думки, але  життя йде вперед, і ми повинні встигати іти в ногу з часом. 

Тому хочу подякувати головам постійних депутатських комісій –  Андрію Михайловичу, Галині Григорівні, Юрію Васильовичу, Володимиру Олександровичу за  роботу.

Тож бажаємо кожному з Вас здоров`я, миру, злагоди, активної громадянської позиції та єдності на шляху розбудови  нашої громади і України.

Керуючий справами селищної ради Оксана Бондарчук  зачитала розпорядження голови селищної ради «Про нагородження Почесними грамотами до Дня місцевого самоврядування», а  селищний голова вручив грамоти та подякував за роботу  і співпрацю нагороджуваним.

«Враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності, вагомий особистий внесок у становлення і розвиток територіальної громади Старосинявського району, за плідну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування в  Старосинявському районі та з нагоди Дня місцевого самоврядування,  керуючись ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, нагородити  грамотою Старосинявської селищної ради:

Депутатів Старосинявської селищної ради:

  • Симчишину Галину Григорівну 
  • Омельчак Марію Іванівну
  • Лакусту Андрія Михайловича

Депутатів Старосинявської районної ради:

  • Процюка Василя Володимировича
  • Маліновського Миколу Йосиповича
  • Сідлецького Петра Володимировича

Членів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради:

  • Макогонського Віталія Миколайовича - головного лікара Старосинявської ЦРЛ;
  • Черниша Олега Вікторовича – директора  Старосинявського відділення РЕМ;
  • Коломійця Миколу Даниловича - директора КП  «Старосинявський ЦВК№1»;
  • Федорчука Ігоря Юрійовича – начальника КП « Старосинявський комунгосп»;

В.о. старост  сіл Старосинявської селищної ради

  • Сосняка Віктора Васильовича с.Адампіль, Липки, Перекора;
  • Котик Віру Юріївну  с.Пилявка, Карпівці;
  • Стадніка Григорія Михайловича с.Ожарівка, Пишки ;

Начальників та спеціалістів структурних підрозділів Старосинявської селищної ради:

  • Німця Богдана Петровича – начальника відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради;
  • Пузирука Олександра Миколайовича – начальника відділу освіти, молоді, спорту та культури Старосинявської селищної ради,
  • Шамрая Віталія Миколайовича – головного спеціаліста відділу земельних відносин Старосинявської селищної ради.»

Щирі вітання адресували присутнім голова районної ради Василь Франчук, голова райдержадміністрації Ігор Русий, які виконали почесну місію – вручення грамот та подарунків від обласної ради та облдержадміністрації, нагородили спільними грамоти  районної ради та райдержадміністрації  депутатів районної  й селищної рад, в.о. старост.

Урочисті виступи керівництва району перепліталися із  творчими номерами, які дарували зі сцени РБК артисти та молодь, виступив  зразковий оркестр народних інструментів під керівництвом директора ДМШ Сергія Кучера.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.