У кожній родині починали готуватися до Світлого Христового воскресіння  із  прибирання територій та домівок.  Говорили, що четвер перед Пасхою є чистим четвергом, і як в цей день буде прибрано – так буде цілий рік.  Звичаї з давніх-давен  втілювалися в життя і нині мешканці сіл – справжні  господарі їх дотримуються. Голова громади Віталій Едуардович Здебський  організував День благоустрою в центрі Старої Синяви з очистки бордюрів, які уже  більше 5 років не чистили належним чином. Працівниками КП «Старосинявський комунгосп» ,  господарською групою відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради та працівниками селищної ради прибрано  територію тротуарів біля  Старосинявського НВК, відділу освіти та місцевого дитсадка.

 Цього ж дня  розчищено стихійні смітники  на  вулиці Цукрової в мікрорайоні Цукрозаводу, та в с.Йосипівці,  де працювала команда  рятувальників МПК  -  Пилявської пожежної команди  Старосинявського  районного сектору ДСНС в Хмельницькій області.

   До голови громади Віталія Здебського були звернення щодо ремонту  дамби на річці Іква, оскільки вода витікає і міліє ріка, в якій неможливо  підняти рівень води  та розвести  мальок.   За  власною ініціативою  голова громади та депутат селищної ради Олег Лучіцький  організували ремонт заставок на річці Іква в мікрорайоні Цукрозаводу із  активними жителями Старої Синяви.

    Наразі  питанням номер один залишається  дотримання порядку у селищі. Тому голова селищної ради Віталій Здебський  звертається до мешканців із проханням:  «НЕ СМІТІТЬ! Адже чисто не там, де постійно прибирають, а там, де не смітять!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Прес-служба ОТГ.