Забезпечили відшкодування втрат на суму понад 17,8 млн. грн.

За результатами проведених фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області ревізій впродовж десяти місяців поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму понад 34,2 млн. гривень. Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму понад 17,8 млн гривень, в тому числі виявлених втрат матеріальних та фінансових ресурсів проведеними контрольними заходами в попередніх роках.

МОЖЛИВІ ПЕРЕБОЇ З ВОДОПОСТАЧАННЯМ

Шановні жителі Старої Синяви, комунальне підприємство «Старосинявський центральний водоканал №1» просить вибачення за незручності та повідомляє вас про можливі перебої з водопостачанням сьогодні – 29.11.2019 до 22.00 в смт. Стара Синява у зв’язку із проведенням ремонтних робіт на мережі старого водогону на вулиці Івана Франка.

Мають право перевіряти дотримання хворими призначеного режиму лікування

Комісії (уповноважені) із соціального страхування створюються на кожному підприємстві незалежно від форми власності та приймають рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення застрахованим особам. Відповідно до рішень органу та на підставі поданої роботодавцем заяви-розрахунку управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області здійснює фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності та пологах і на поховання.

"Дельта Милосердя"

Соціальний проект для благодійних фондів та громадських організацій Сторосинявської громади. Благодійні фонди та громадські організації Сторосинявської громади мають можливість виграти грант на реалізацію свого проекту 30 000 гривень в рамках соціального проекту “Дельта Милосердя”. Проект створено для підтримки благодійних фондів України. В межах цього проекту фонд або організація мають змогу виграти грант в таких номінаціях: 

До уваги жителів Старосинявської ОТГ.

Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області у 2019 році» 21-22 листопада 2019 року з 10.00 до 13.00 буде проведена перевірка готовності системи централізованого оповіщення до використання у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Дуальне навчання сприяє працевлаштуванню безробітних

У випадках, коли безробітний не має професії, потребує відновлення професійних навиків, або його професія чи спеціальність втратили актуальність на ринку праці, одним із шляхів відновлення його конкурентоспроможності є професійне навчання. На даний час в системі профтехосвіти, активно впроваджується навчання за дуальною формою – наближено до роботодавця. Коли учні та слухачі теоретичну частину навчання опановують в навчальних закладах, а професійно-практичну – виробниче навчання та виробничу практику безпосередньо на виробництві. Також роботодавець приймає активну участь у розробці робочих навчальних планів та програм і може їх доповнити безпосередньо тими питаннями, які необхідно знати майбутньому працівнику, який буде працювати у нього на підприємстві.

Служба зайнятості і сільськогосподарські підприємства: взаємовигідне партнерство

Сільське господарство належить до найдавніших видів господарської діяльності людини. В Україні сільське господарство завжди займало важливе місце. В останні роки аграрний сектор економіки держави успішно розвивається, використовуючи технології 21 століття. На Хмельниччини третина підприємств області займається вирощуванням сільськогосподарської продукції та її переробкою. Знанні в області та за її межами ТОВ НВА «Перлина Поділля» (Білогірський район), приватне підприємство «Аграрна компанія – 2004» та ТОВ «Волочиськ-Агро» (Волочиський район). СФГ Клепачі та СФГ Манятин (Славутський район), ТОВ «Святець» (Теофіпольський район), Корпорація «Сварог Вест Груп» (Шепетівський район) тощо.

Комплекс заходів від Державної служби зайнятості у разі вивільнення (скорочення) працівників

Уже декілька років триває реформа децентралізації. І зараз настає етап, коли структури районних державних адміністрацій (РДА) повинні відповідати новим функціям і завданням. Незважаючи на високу кваліфікацію співробітників РДА та їх внесок у розвиток регіонів, скорочення є непростим, болючим, але необхідним рішенням. Сьогодні прийняття рішень, пов’язаних зі зміною організаційної структури та зменшенням чисельності працівників РДА, є об’єктивною вимогою.

Майже 30 тис. безробітних громадян скористалися послугами Хмельницької обласної служби зайнятості

З початку року понад 6 тис. роботодавців поінформували Хмельницьку обласну службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У базі даних налічувалось 31,1 тис. вакансій. Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 62,1% вакансій було укомплектовано. Середній розмір оплати праці становив 5320,1 грн.