Фото без описуРанок 14 жовтня 2016 року на Покрову видався для старосинявців радісним, святковим – із 8 –ої години у центрі селища розпочиналися  різноманітні дійства до Дня містечка Старої Синяви. Це вперше у Старій Синяві відбувся такий масштабний і насичений подіями велелюдний захід!

Сільськогосподарський ярмарок, який проходив   на центральній  площі селища, зібрав чимало  жителів, котрі мали можливість  придбати саджанці фруктових дерев  та сільськогосподарську продукцію від виробника по собівартості.

Організаторами та учасниками даної виставки  стали депутати селищної ради: Андрій  Михайлович Лакуста , начальник АПР РДА, Анатолій Володимирович Гринчук, керівник фермерського господарства.

У ярмарці  взяли участь  такі сільськогосподарські підприємства району: ФГ "Міраж-М" (керівник Яцишин О., с.Паньківці), котрі представили яблука, ПП Алєксєєв, якій запропонував садженці плодових дерев, Старосинявське колективне пасічницьке підприємство смт Стара Синява (керівник Паламарчук П.С.), ФГ «Гринчука А.В.» смт Стара Синява (керівник Гринчук А.В.) та багато інших.Фото без опису   

Проходило богослужіння в церквах району. Відбувся  молебен за всіх захисників, які віддали життя за волю України,  за тих, хто бореться за її Незалежність, за мир в  Україні, за селище та здоров’я  усіх старосинявців.

О  10.00 годині колона працівників установ та організацій громади  на чолі із головою громади Віталієм Здебським зібралася в центрі селища для покладання квітів до пам’ятників  Т.Шевченка, Меморіалу Слави та пам’ятника Загиблому  солдату,  Меморіальної дошки учаснику бойових дій в зоні АТО Романенку.

О. 10.30  - 13.00 год.   проходили  урочистості та святковий  концерт   на центральній   площі  селища за участю самодіяльних колективів та працівників сільських Будинків культури  - із сіл Пасічна, Липки, Адампіль, музичних шкіл громади та районного Будинку культури.

Фото без описуСелищний голова Віталій  Здебський щиро привітав старосинявців  зі святом та побажав віри у власні сили, міцного здоров`я, доброботу в кожній родині та процвітання містечку Старій Синяві.

Привітав мешканців містечка голова районної організації «Відродження», депутат районної ради Валерій Антонишин, котрий побажав усім міцного здоров’я, добра, процвітання та миру.

Відбулися офіційні заходи з нагоди Дня захисника Вітчизни, організовані районним військкоматом та Спілкою учасників бойових дій АТО, в рамках котрих проходило нагородження  медалями учасників бойових дій, покладання квітів до меморіальних дошок учасників АТО. Участь в заходах взяли депутати:  селищної ради -  Олег  Лучіцький, районної ради – Микола Маліновський.

Фото без описуТурнір  з волейболу, приурочений  пам’яті О.Романенка. Спортивні змагання з шахів та тенісу  (приміщення   Старосинявської загальноосвітньої школи І –ІІІ   ступенів, гімназії).

До Дня селища відбувся легкоатлетичний забіг, в якому взяли  участь  юнаки та дівчата.  Проходили патріотичні змагання серед  навчальних закладів громади – (загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів), у яких  переможцем стала команда  Старосинявського НВК.

Турнір  з волейболу, приурочений  пам’яті О.Романенка, проходив у спортивному  залі  Старосинявського  НВК. Перше місце вибороли волейболісти  із Голоскова (Летичівська ОТГ); друге – волейболісти  зі Старої Синяви, третє посіли спортсмени із Летичівської ОТГ. Переможцям голова селищної ради Віталій Здебський вручив  Кубок змагань, грамоти від селищної ради та подарунки. 

 Селищний голова Віталій Едуардович Здебський відвідав шаховий турнір та спілкувався із  учасниками   інтелектуальних змагань. Участь в турнірі  взяло 8 гравців. І м виборов Юрій Олійник із Летичівської ОТГ;  ІІ м – у Петра Дмитришина зі Старої Синяви; ІІІ м посів Валерій Мельник зі Старої Синяви, котрим вручив грамоти селищної ради та призи  голова Старосинявської ОТГ Здебський В.Е. Також голова нагородив грамотою та подарунком  ветерана шахового спорту  із Летичівської ОТГ  83-тирічного шахіста Анатолія Семеновича Петечинського.Фото без опису

12.00 – 16.00 год. Майстер-класи по  гончарному мистецтву,  котрі демонстрував гончар Сміховський В. із міста  Шепетівки. Кожен бажаючий мав змогу отримати уроки від професійного гончара.

Майстер-класи з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва демонстрували викладачі Старосинявського БТШ, які вразили гостей та жителів громади чудовою виставкою  декоративно-прикладних робіт.

Відбулися різноманітні виставки картин, робіт із дерева та всіляких підручних матеріалів. Тематичну виставку представили працівники районної бібліотеки для дорослих (керівник Іванець О.М.). Відбулась персональна виставка картин Олени Франчук, жительки Старої Синяви.
У конкурсі  «Караоке»  свої вокальні можливості могли продемонструвати усі бажаючі: голова громади Віталій Здебський та начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму виконавчого комітету селищної ради Богдан Німець відкрили конкурс виконанням української пісні.   Призові місця посіли – Г.Михайлюк,  С.Сліпецький, депутат селищної ради Галина Симчишина, котрим було вручено подарунки.

Фото без описуОригінальність та азарт викликала  «Лото – вікторина «Чи знаєш свій край», у котрій визначали переможців та знавців історії рідного краю та часів козаччини. 
Азарту додали   змагання «Козацькі забави», у яких свої спортивні уміння демонстрували  спортсмени.  

ВІдбулися конкурси для дітей (малюнок на асфальті), (малюнок про рідний край). 
 

У  переповненому залі  районного Будинку  культури  для найменших мешканців громади  відбувалися цікаві виступи  артистів  цирку «Шапіто».
А ввечері усіх присутніх на святі частували  гарячими  українськими стравами.

Хвилю радісних емоцій   викликав виступ  рок - гурту «МОТОР» «РОЛЛА ЧУМАКИ»  на центральній  площі селища,  котрий прибув у Стару Синяву за підтримки Народного депутата України  Бондаря  Віктора Васильовича.

Взагалі свято згуртувало і молодь, і старше покоління в  єдину  родину, яка проживає в нашому рідному селищі і бачить тільки  гарне майбутнє – в достатку,  успіхах, здоров’ї,  мирі і злагоді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Прес-служба ОТГ.